Ekologija

EKOlistu Velika povelja „Zelena planeta”

Velika povelja „Zelena planeta” za učinjeno dobro prirodi u 2020. godini svečano je dodeljena Ekološkom časopisu „EKOlist” iz Bačkog Petrovca. Na Svetski dan čistih planina – 26. septembra – u etno -kući „Aroma” u Bačkom Petrovcu zvanično je uručena direktorki ovog časopisa Jadranki Marčok.
Priznanje dodeljuje Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije, a petočlani žiri za dodelu Velike povelje činili su prof. dr Lidija Amidžić, redovni profesor Univerziteta Singidunum u Beogradu, Dragana Ratković, urednica emisije o ekologiji i zaštiti životne sredine „Pod staklenim zvonom” Prvog programa radija RTV, Momčilo Bogdanović, Predsednik ekološkog društva „Inogošt” iz Surdulice, Predrag Ćurčić, Predsednik Društva stručnjaka ekoloških nauka Srbije i, kao predsednik žirija, Branislav Marinkov, direktor projekta „Zelena planeta”.
„Redakcija časopisa se decenijama u nazad zalaže za naše zdravije i humanije životno okruženje, za očuvanje i mudro korišćenje prirodnih vrednosti i resursa, za istinski održiv i dugoročan razvoj lokalnih zajednica i za ljude, koji treba da žive u skladu sa prirodom i živim svetom oko sebe. Udruženje građana ‘Zeleni krug’ preko svog časopisa ‘EKOlist’ to istrajno i uspešno čini, zbog čega je po mišljenju žirija zaslužilo priznanje ‘Zelena planeta’”, navodi se u obrazloženju nagrade.
„Zdrava životna sredina nema alternativu, jer u suprotnom život nije moguć. Mi se trudimo da budemo deo rešenja i te promene koju želimo da vidimo”, istakla je Jadranka Marčok primajući nagradu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *