Najave događaja

Edukacija o organskoj poljoprivredi i bio bašti

Udruženje Luka Znanja i Ultrawell centar u Novom Sadu organizuju “Edukacija o organskoj poljoprivredi i bio bašti” Prof. Dr Branke Lazić

ŠKOLA – BIO BAŠTA

Pre gotovo 30 godina prof.dr Branka Lazić započela je svoje putovanje u čaroban svet organske poljoprivrede i bio bašte . Kao rezultat mnogobrojnih istraživanja, edukacija, kurseva i škola, svojim znanjem i nesebičnim entuzijazmom odgovara na sve veću potrebu i interesovanje, organizujući posebnu školu biobaštovanstva namenjenu svim ljubiteljima prirode, organske poljoprivrede, organskog povrtarstva i posebno biobaštovanstva. Danas profesorica Branka sa svojim saradnicima i u saradnji sa Ultrawell centrom otvara upis četvrte generacije polaznika Škole Organska poljoprivreda-Bio-bašta.

Prof.dr Branka Lazić o školi:

“Škola Bio-bašte uvodi vas u prirodni svet života, zdravlja, rada, stvaralaštva i bioetike. Bio-bašta nastaje i živi kao spoj ekoloških, agronomskih, ekonomskih i hortikulturnih znanja i veština. Objedinjeni ličnim izborom, postaju specifični, vaši prostori, izvori kvalitetne, zdravstveno bezbedne hrane, prostori za psihofizičku rekreaciju u ekoliški čistoj i prirodnoj sredini.

Bio-bašte su mesta okupljanja prijatelja, protok pozitivne energije, odmora i opuštanja ali i stvaranja ekološkog i ekonomskog profita. Bio-baštovanstvo otvara i nove puteve ličnog razvoja ali i specifičnih bio-zanimanja vezanih za različite biljne vrste i nove proizvode, za izletnički, rekreativni, ekološki i organski turizam sa različitim sadržajima. Samo treba znati i želeti. Zato je ova edukacija specifična i pruža mogućnost, svima koji to žele, da nauče nešto novo, da razviju svest o potrebi proizvodnje organske hrane i njenom značaju u prevenciji zdravlja, ali i mogućnostima razvijanja bio-preduzetništva.”

KOLIKO ČASOVA:

Edukacija se sastoji od teorijskog predavanja u učionici tokom pet sedmica, predavanja su od 18 do 21 čas i dve celodnevne radne posete uspešnim organskim proizvođačima.

POČETAK KURSA:

09. mart 2017. u 18časova.

MESTO ODRŽAVANJA:

Teorijska predavanja se održavaju u učionici Ultrawell centara , Gogoljeva br 13a Novi Sad

TERMINI PREDAVANJA:

Datumi predavanja su četvrtkom, 9., 16., 23. i 30. marta i 6. aprila , od 18 do 21č.

Praktične vežbe kod organskih proizvođača predviđene su za četvrtak 30. mart i subotu 1. april, ili u dogovoru sa polaznicima.

PREDAVAČI:

Prof. emeritus dr Branka Lazić, Dr Zorana Srećkov, Andrea Vučinić dipl. ing., MSc Jelena Savić, MSc. Saša Kostić i Milica Popović.

EDUKACIJA JE NAMENJENA:

Poklonicima organskog baštovanstva koji žele da proizvode za svoje potrebe,
Poljoprivrednicima koji žele da se bave robnom organskom poljoprivredom,
Polaznicima kojima je potreban dodatni ili stalan posao,
Polaznicima koji su orijentisani ka ekološkom razvoju svesti i opštem zdravlju.

POLAZNICI DOBIJAJU SETIFIKAT O ZAVRŠENOJ EDUKACIJI

Sertifikat potpisuju Ultrawell centar i prof.emeritus dr Branka Lazić

Za osnovne informacije kontaktirajte Ultrawell centar svakog radnog dana na broj telefona +381(0)62/8022203
E-mail: ultrawellcentar@gmail.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *