Najave događaja

Deset godina akcije limenkica – ulaznica

Pozorišno edukativni projekat Limenkica-ulaznica započeo je obeležavanje desete, jubilarne sezone. Ove subote, 23.02. u 12 časova, u Dečjem kulturnom centru, za predstavu „Rođendanska sapunica” mališani će tradicionalno ulazak „plaćati” praznim limenkama, koje se prikupljaju i šalju na reciklažu. Na ovaj način je tokom prethodne decenije o reciklaži učilo više od 70.000 dece i mladih u 56 gradova i mesta u Srbiji. Istovremeno je prikupljeno čak pola miliona limenki, koje je moguće reciklirati bezbroj puta, a nakon toga se kao nova pakovanja za samo 60 dana ponovo mogu naći u prodavnicama.
U godini obeležavanja ovog jubileja, predstave će se održavati vikendima u Dečjem kulturnom centru, gde će deca u zamenu za limenke dobijati jedinstvenu reciklažnu valutu, prvu na svetu – Alu coin. Njime se kupuju ulaznice i druge zanimljive stvari, a zajedno sa maskotom akcije Li men-om, deca presuju limenke u posebnim presama i otpočinju proces reciklaže.
Cilj ovog jedinstvenog projekta je edukacija dece o reciklaži i zaštiti životne sredine kroz pozorišnu umetnost, a sprovode ga Udruženja Eko art, Dečije pozorište „Čarapa” u produkciji „Škole plus”, uz podršku Recan fondacije za reciklažu limenki za piće i kompanije Ball Packaging.
Završna proslava 10 godina Limenkice-ulaznice i obeležavanje jubileja planirano je za 19. maj 2019, kada će se u Dečjem kulturnom centru Beograd održati specijalni celodnevni program namenjen svim mališanima i prijateljima Recan fondacije i Dečijeg pozorišta „Čarapa”.

O Dečijem pozorištu Čarapa
Dečije pozorište „Čarapa” osnovano je 1996. godine. Kroz 18 predstava na repertoaru koje neprestavno privlače mnogobrojnu publiku, preko 7000 izvodjenja, gostovanja na mnogobrojnim scenama u zemlji i inostranstvu, festivalima i projektima („Pozorište za svu decu”, „Čarapa na točkovima”, „I ja brinem o svojoj planeti”…), osvojilo je srca dece i posebnu podršku društvene zajednice projektom „Limenkica-ulaznica”. Stalni je član ASSITEJ-a ( svetske asocijacije pozorišta za decu) i SNPPD ( Saveza nezavisnih profesionalnih pozorišta za decu). Saradjuje sa velikim brojem mladih i afirmisanih glumaca i pozorišnih stvaralaca.

O Recan fondaciji
Recan fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane “Ball Beverage Packaging Europe”, fabrike za proizvodnju limenki. Program „Svaka limenka se računa” je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koje znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da vas ohrabre da reciklirate.

REPERTOAR
nedelja 17. 2. u 12 č – “Da je Mića prao ruke”
subota 23. 2. u 12 č – “Rodjendanska sapunica”
nedelja 3. 3. u 12 č – “Tri praseta”
nedelja 10. 3. u 12 č – ” Zaljubljeni meda ”
nedelja 17. 3. u 12 č- ” Kako su drvo i cvet spasili svet”
subota 23. 3. u 12 č – “Aladin”- balet za decu
nedelja 14. 4. u 12 č – “Pipi dugačka čarapa”
subota 20. 4.- u 12 č – “Devojčica sa šibicama”
nedelja 5. 5. – u 12 č – “Vuk i sedam jarića””
nedelja 19. 5.-11č- 18 č – Pozorišni maraton- proslava 10 godina manifestacije
“Put oko sveta”- (mala sala)

Koncert iznenadjenja! (velika sala)

“Luda noć u pozorištu” (velika sala)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *