Najave događaja

Delegacija Republike Srbije na čelu sa Ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom na konferenciji o klimatskim promenama u Bonu

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan boraviće u trodnevnoj poseti Bonu, Nemačka, gde predvodi delegaciju Republike Srbije koja će od 14. do 17. novembra 2017. godine učestvovati u radu Konferencije Ujedinjenih nacija o promeni klime.

U okviru Konferencije koja traje od 06. do 17. novembra 2017. godine, biće održano 23. zasedanje Konferencije država članica Okvirne konvencije UN o promeni klime – COP 23, 13. zasedanje Konferencije država članica Kjoto protokola, i zasedanje radnih tela vezano za sprovođenje Sporazuma o klimi u Parizu.

U delu programa Konferencije koji se održava na visokom nivou, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan 15. novembra obratiće se učesnicima i predstaviti politiku i aktivnosti Srbije u borbi protiv klimatskih promena i prilagođavanju novim klimatskim uslovima. Na marginama Konferencije, 16. novembra će presedavati ministarskim sastankom Saveta za regionalnu saradnju.

Konferencija o klimatskim promenama u Bonu okuplja predstavnike vlada 197 država članica Konvencije klimatskim promenama, organizacija civilnog društva privrednika i stručnjaka. Jedni od glavnih ciljeva Konferencije su utvrđivanje potrebnih modaliteta i procedura za praćenje sprovođenja Sporazuma u Parizu, a svojim učešćem Srbija će dokazati svoju posvećenost ovim međunarodno usaglašenim ciljevima, radi smanjenja sve pogubnijih posledica promene klime.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *