Najave događaja

Da šume bude više. Da se lepše diše!

SBB fondacija saopštila je da u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije započinje veliku akciju pošumljavanja i tim povodom poziva sve zainteresovane lokalne samouprave, upravljače zaštićenih područja, udruženja građana i druga pravna lica koja se bave zaštitom životne sredine, da prijave lokacije za pošumljavanje.

 Za akciju pošumljavanja kandidati mogu da prijave lokacije širom Srbije, u gradovima i okolini, na kojima može da se posadi minimum 500, pa do nekoliko hiljada stabala. Akcija počinje tokom novembra u okviru projekta SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor“.

„Trenutna pošumljenost naše zemlje je oko 30%, a veliki uspeh u zaštiti životne sredine smatraće se ukoliko do 2030. godine postignemo evropski prosek od oko 40%. Samo udruženi možemo da smanjimo negativne efekte klimatskih promena, obezbedimo čistiji vazduh, sprečimo nestanak ugroženih vrsta i sačuvamo prirodu za buduće generacije. Zato ovog puta tražimo partnere koji imaju znanje i mogućnost da posade veći broj sadnica, koje ćemo mi obezbediti i pomoći im u sadnji.“ rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

Prijave traju do 11. oktobra u 16 časova na sajtu neprljajnemasizgovor.rs.

SBB fondacija će zajedno sa stručnjacima iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije odabrati pobednike konkursa, vrste drveća prema prijavljenoj lokaciji, kao i broj sadnica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *