Ekologija

„Čepom do osmeha” u akciji

Udruženje „Čepom do osmeha” poziva sve volontere, ekološke aktiviste, ljubitelje prirode i zaštite životne sredine da im se pridruže u ekološkoj akciji u Beogradu.
„Kako nam je briga o životnoj sredini prioritet, odlučili smo da predstojeći Svetski dan reka proslavimo velikom akcijom čišćenja i umrežimo se sa ekološkim aktivistima i organizacijama, učenicima, studentima i lokalnom samoupravom i da zajedničkim snagama podignemo svest o važnosti zaštite životne sredine. S obzirom na zajednički cilj, organizujemo akciju čišćenja priobalja ušća Save u Dunav pod parolom „Čisto iz ljubavi – za bolje sutra“ u Beogradu u subotu, 10. septembra. Mesto okupljanja je parking kod kule Nebojša u 08.30 časova.
Briga o osobama sa invaliditetom je jedan od osnovnih ciljeva humanitarno-ekološke organizacije ’Čepom do osmeha’ i sav prikupljeni otpad ćemo odneti na reciklažu, kako bismo dobijena sredstva usmerili na kupovinu pomagala za decu sa invaliditetom.
Ujedno, održaćemo edukativne radionice učenicima osnovnih škola i mališanima u predškolskim ustanovama. Smatramo da je edukacija, širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom i briga o životnoj sredini jako važna i predstavlja osnov zdravog i ispunjenog života mlađe generacije”, navodi se u saopštenju Udruženja.
Udruženje „Čepom do osmeha” bavi se sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. Predstavljaju najbolju dugoročnu volontersku akciju u našoj zemlji i okruženju. Do sada su uspeli da obezbede 70 pomagala za decu i da sakupe oko 700 tona plastičnih čepova.

Photo by Marc Newberry on Unsplash

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *