Zaštita životne sredine i njen značaj za održivi razvoj Vojvodine

Biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2017”

Četvrta po redu Biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2017”, a treći put u sklopu programa manifestacije „Hajdučkih večeri” održana 6. avgusta u Bogatiću.

Okupljanje i upisivanje učesnika počelo je na platou OŠ „Mika Mitrović” u Bogatiću.

Vozilo se seoskim putevima, na samom startu prodefilovano je kroz centar Bogatića, zatim je vožnja nastavljena ka selu Sovljak. U Etno parku Sovljak napravljena je pauza, gde su učesnici uz osveženje upoznati sa znamenitostima parka.

Biciklistički put nastavljen je ka centralnoj manifestaciji Sovljak – Glogovac – Crna Bara. U Crnoj Bari učesnici Biciklijade „Biciklom kroz Mačvu 2017” prisustvovali su programu manifestacije „Hajdučko veče 2017“, zajedničkom ručku i osveženju, izvlačenju nagrada i plaži prelepe Drine.

Posle toga drugi deo Biciklijade je nastavljen putem Crna Bara – Glogovac – Sovljak – Bogatić gde se sama i završila.

Za više od 200 učesnika Biciklijade bile su obezbeđene majce, a za najbrže i mnogobrojne nagrade ( bicikl, naočare, pumpa, zadnje i prednje svetlo, sajla za vezivanje, kaciga, rukavice i boca za vodu.).

Inače, cilj ove sad već tradicionalne Biciklijade je da promoviše zdrave stilove života, povratak prirodi i očuvanje životne sredine i da nastavi višegodišnje zalaganje organizatora za izgradnju biciklističke staze na teritoriji opštine Bogatić.

Organizatori ove ekološko- turističko- sportske manifestacije su Opštinski odbor Zelenih Srbije iz Bogatića, zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Bogatić.

M.P.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *