Najave događaja

BASF investira u rešenja za problem zagađenja vazduha u regionu

BASF, najveća nemačka hemijska kompanija, ove godine će podržati startap ideje mladih inovatora iz regiona, uključujući i mlade inovatore iz Srbije. Start-up Science Demo Day predstavlja jedinstvenu priliku na kojoj će mladi inovatori moći da predstave svoje startap ideje i potencijalno osiguraju ulaganje u njihov dalji razvoj. Najbolja startap ideja dobiće početni kapital u iznosu od 5.000 evra, kao i priliku da dobije dodatno finansiranje od strane investitora. Ovogodišnja tema fokusiraće se na ideje koje pronalaze rešenja za problem zagađenja vazduha u regionu.
Vazduh je tema ovogodišnjeg konkursa zbog činjenice da je Balkan percipiran kao žarište nekvalitetnog vazduha u Evropi, a da su Bosna i Hercegovina i Srbija označene kao države čije je stanovništvo posebno ugroženo.
BASF Start-Up Science ima za cilj da pruži šansu mladim inovatorima čije startap ideje obuhvataju najmanje jedan od sledećih kriterijuma:
– ideja je vezana za energetsku efikasnost;
– ideja predstavlja eko-alternativu opremi/proizvodu koji radi na benzinski ili dizel pogon;
– ideja predstavlja proizvod za prečišćavanje vazduha;
– ideja smanjuje potrebu za korišćenje prevoza;
– ideja predstavlja pametno rešenje u pogledu saobraćaja;
– ideja predstavlja ekološku alternativu za prevozna sredstva;
ili, ako ne spada u neki od prethodno navedenih kriterijuma, ideja na neki drugi način doprinosi čistijem vazduhu.
Prijave za učešće biće otvorene do 1. novembra 2020. Stručni žiri će nakon zatvaranja prijava odabrati deset najboljih ideja, koje će dalje biti predstavljene na završnom događaju Start-up Science Demo Day.
Više informacija o projektu možete naći na veb-sajtu: http://start-up-science.com/, kao i na Facebook stranici BASF Srbija: https://www.facebook.com/BASF.Srbija.

Foto: https://unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *