Najave događaja

Zima u Sremskim Karlovcima

Šta je „Zima u Sremskim Karlovcima“?
Dva nova tematska trodnevna kampa u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada koji se organizuju u Sremskim Karlovcima tokom zimskog školskog raspusta.

Kome je namenjen program?
U programu mogu učestvovati deca uzrasta od 6 do 12 godina, bilo da su članovi Pokreta gorana – Goroljubi ili svi oni koji žele da nam se pridruže. Sa Goroljubima se družimo svake subote, tokom školske godine na novosadskim zelenim površinama i tokom letnjih tematskih kampova Pticoljub, Buboljub, Cvetoljub, Pčeloljub i Drvoljub.

Zašto u Sremskim Karlovcima?
Sremski Karlovci je gradić poznat po negovanju tradicije, poštovanju kulture i običaja svih koji u njemu žive, ali i po netaknutoj prirodi kojom je okružen. Boravići u njemu, deca mogu upoznati tradiciju i kulturu meštana kroz različite običaje uoči božićnih i novogodišnjih praznika, kao i da dožive lepotu prirode u zimskom periodu.

• Kamp “SVI NAŠI UKRASI” – od 3. do 5. januara 2019.
Programom kampa neguje se multikulturalnost, upoznavanje tradicije i kulture različitih nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica. Učesnici kampa će imati prilike da upoznaju zimske običaje pred Božić i Novu godinu kod Srba, Nemaca i Slovaka i predstave ih zainteresovanoj deci i roditeljima.

• Kamp “ZIMSKA POTRAGA ZA PRIRODOM” – od 9. do 11. januara 2019.
– od 5. do 7. februara 2019.
Za svu decu koja žele da upoznaju kako priroda izgleda zimi, koji su zeleni stanovnici Dvorske bašte, koliko ptica je ostalo na Dunavu i kakve su strategije preživljavanja razvili različiti organizmi…

Smeštaj
Učesnici će biti smešteni u Ekološkom centru Radulovački (www.ekoloskicentar.rs) koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Kamp lideri
Kampove će voditi stručni saradnici Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta, a sa decom će sve vreme biti kamp lideri.

Prijave
Prijave za kampove su počele. Možete se prijaviti putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjdd37D52U8eoJVRi9kNz6GUNT3knIHf1fSjEvjnNz9CzXvw/viewform

Više informacija možete dobiti na 021/451-788, 060/0523-865 ili nam pišite na office@pokretgorana.org.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *