Ostalo

Za projekte štedljive rasvete u Vojvodini 53,8 miliona dinara

 

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić uručio je danas ugovore lokalnim samoupravama i javnim ustanovama u Vojvodini, u vrednosti od 53,8 miliona dinara za realizaciju projekata štedljive rasvete.
Bespovratna sredstva za tu namenu dobile su opštine Nova Crnja, Žitište, Temerin i Bač, kao i 14 javnih ustanova, među kojima su domovi zdravlja, gerontološki centri, domovi učenika, osnovne škole, sportski centri, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.
Sa realizacijom danas uručenih ugovora, na godišnjem nivou će, prema rečima Grbića, biti ostvarena ušteda od 1,1 miliona kilovat časova godišnje.
– Danas u svetu postoji velika zainteresovanost za projekte energetske efikasnosti, a svaki dinar koji se uloži za tu namenu, trebalo bi da bude vraćen – kazao je Grbić.
Kako je dodao, mera energetske efikasnosti, koju Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sprovodi svake godine, značajna je pre svega zbog toga što se rasterećuju budžeti lokalnih samouprava i javnih ustanova, pa se sredstva za tu namenu mogu usmeriti za realizaciju drugih aktivnosti.

Izvor: e-kapija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *