Kompanije

U akciji pošumljavanja SBB fondacije zasađeno preko 115.000 sadnica širom Srbije

SBB fondacija je završila jedan od najvećih projekata pošumljavanja Srbije pod sloganom „Da šume bude više. Da se lepše diše!“ u okviru eko platforme „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“.

U brojnim akcijama pošumljavanja od novembra do juna, zasađeno je preko 115.000 vrba, a sadnice su na poklon dobile opštine, lokalne samouprave, organizacije i udruženja širom Srbije koji su odgovorili na poziv za saradnju i imali kapaciteta da ih zasade. Ono što je bilo potrebno kako bi se podelile sadnice je lokacija koja odgovara košarastim vrbama i na kojoj može da se zasadi minimum 1.200 stabala. Zbog velikog interesivanja, više stotina sadnica je poklonjeno i mnogobrojnim fizikim licima iz raznih delova Srbije.

Veoma smo ponosni na to što smo doprineli tome da građanima naše zemlje omogućimo čistiji i lepši vazduh, ali i doneli mnoge druge benefite koje pružju vrbe.Valjevo, Niš, Lučani, Pranjani, okolina Čačka, Zrenjanin, mesne zajednice Kraljeva, Trstenik, Lim, Ljubovija, Loznica i drugi gradovi su dobili sadnice košarastih vrba koje štite od erozije, poboljšavaju kvalitet zemlje i dobar su energent. Veliki posao je iza nas i srećni smo što smo zajedničkim snagama učinili mnogo dobrog za našu okolinu“, rekla je Jovana Lukić direktorka SBB fondacije i CSR direktorka United Grupe.

Vrba je stigla iz donacije Balkanskog energetskog i šumarskog trenda, u saradnji sa GIZ-om, E3 International i CIFOR-ICRAF-om.

Pored pošumljavanja, SBB fondacija, zajedno sa “Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije” u istom periodu sprovela je i aktivnosti ozelenjavanja školskih dvorišta. Donirano je oko 1.300 sadnica javora, hrasta, graba, jasena, mleča i raznog voća,koje su deca posadila dvorištima svojih škola širom Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *