Ostalo

Trening o zelenoj ekonomiji za organizacije iz regiona u Kolašinu

Predstavnici civilnog društva iz oko 30 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH) i Crne Gore, učesnici su treninga „Zelena ekonomija“, koji se održava u Kolašinu.
Obuka je deo projekta „GEAR – Green Economy for Advanced Region (Zelena ekonomija za razvoj regiona)“ koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije.
– Pored treninga, koji je u toku, u saradnji sa partnerima, u narednom periodu biće organizovane obuke na sledeće teme: javno zastupanje i lobiranje, učešće u donošenju odluka, upravljanje projektnim ciklusom, praćenje javnih politika, istraživanja i analize javnih politika i unapređenje saradnje sa državnom i lokalnim upravama.
Osim treninga, projekat uključuje i razne druge aktivnosti usmerene ka daljem jačanju organizacija civilnog društva iz regiona i njihovog uticaja u oblasti zaštite životne sredine kao i promovisanju koncepta zelene ekonomije, kazala je Tamara Todorović iz Fondacije za razvoj severa Crne Gore (FORS Montenegro).
Učesnici na treningu imaju priliku da unaprede znanja o glavnim sektorima zelene ekonomije, zelenom preduzetništvu, principima zelene ekonomije i informišu se o primerima iz Evropske unije.
Predavači na treningu su predstavnici Udruženja Slap iz Hrvatske, Sonja Vuković i Dragana Lisjak.
Projekat finansira EU u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017, a realizuje FORS Montenegro u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz BJR Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske.
Milisav Pajević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *