Ekologija, Publikacije

Šta sve možete pročitati u novom broju Ekolista

Priroda nas uči da nema ničega prirodnijeg od promene. Tako smo i mi odlučili da promenimo naše prepoznatljivo lice i, nakon 15 godina, do vas dođemo u sasvim novom ruhu. Naš dizajn se promenio, ali ništa drugo nije. I dalje smo iskreni prijatelji prirodi i čoveku.

U ovom broju donosimo vam intervju s predsednikom Udruženja reciklera Srbije Nikolom Egićem, iz pera Dragane Ratković, a „Šta ‘škripi’ u našem upravljanju otpadom?” otkriva Marko Rokvić (Green Group).

U rubrici „Dobre prakse” donosimo vam niz tekstova – izveštaj iz Ljubljane šalje Svetozar Raković, o japanskim iskustvima u Pančevu piše Violeta Jovanov Peštanac, a o „zelenom aktivizmu” u Londonu priču nam je poslala Majda Adlešić.

Povodom jubileja emisije „Čekajući vetar”, koja je počela da se emituje pre četrdeset godina, razgovarali smo s autorkom i voditeljkom Aleksandrom Vukićević.

U tekstu „All the World Is Green” otkrivamo ne tako dobre prakse korporacija. Uobičajeni oblik greenwashinga uključuje pogrešno etiketiranje ili skrivanje ekološki neprihvatljive prakse sitnim slovima. Ipak, ne zaboravimo ni na „green hushing”… Piše Marica Puškaš

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *