Najave događaja

Seminar o interaktivnoj solarnoj energiji

Seminar „Interaktivna solarna energija“ za sve dobitnike nagrade u okviru programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za školsku 2022/2023. godinu koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj počinje u subotu, 09.12.2023. u 10.00 sati.

Nosilac Programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, uz partnere Sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za privredu i turizam. JP „Vojvodinašume“ i Pokret gorana Vojvodine.

Seminar se održava u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, Mitropolita Stratimirovića 5,a organizator seminara je Pokret gorana Vojvodine.

Cilj seminara je razvoj veština i motivacija prosvetnih radnika za rad sa decom u oblasti zaštite životne sredine i zaštite prirode kroz upoznavanje obnovljivih izvora energije, upoznavanje sa trenutnim trendovima i budućim mogućnostima u ovoj oblasti, praktičan rad na izradi mini solarnog postrojenja i primer dobre prakse solarne elektrane STŠ „Mihajlo Pupin“ iz Kule. Jedan deo seminara pod nazivom „Oseti čaroliju šume“ će biti posvećen i značaju šuma i njihovoj ulozi u ekosistemu kroz teorijski i praktičan rad na terenu.

Predavačina seminaru će biti prof. dr Zoltan Čorba i doc. dr Bane Popadić sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dr Milica Rat sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, prof. Marjan Ivanov iz STŠ „Mihajlo Pupin“ iz Kule, kao i Ivan Čobanić i Sonja Kuzman, edukatori Pokreta gorana Vovjodine.

Učesnici: vaspitači, učitelji i nastavnici osnovnih, srednjih i specijalnih škola u okviru programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za školsku 2022/2023. godinu

Način rada: teorijski i praktičan rad

Dodatne informacije možete dobiti na office@pgv.org.rs, ili na telefon 060/0160-902 (Dušica Milenković).

Pokret gorana Vojvodine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *