Kompanije

Saradnja JP „Vojvodinašume“ i Udruženja „Čepom do osmeha“

U prostorijama direkcije Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ 2. februara potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Udruženjem Čepom do osmeha.

Prisutnima su se obratili direktor JP „Vojvodinašume“ Roland Kokai i predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković.  U uvodnom izlaganju su naglasili značaj saradnje ove dve organizacije.

Ispred Udruženja „Čepom do osmeha“, gđa. Vanja Petković istakla je:  „ JP “Vojvodinašume” su naši prijatelji i naša dugogodišnja podrška, a potpisivanjem ovog memoranduma će se naša saradnja i partnerstvo dodatno učvrstiti. Zajedničkim naporima učestvovaćemo u projektima edukacije  stanovništva na temu ekologije, cirkularne ekonomije, zaštite životne sredine i primarne separacije otpada. Sa tom namerom, obezbedili smo 1000 brendiranih kantica kako bismo i edukaciji prišli na inovativan način.“

Zaštita životne sredine je aktuelna i veoma važna tema kojoj ćemo posvetiti sve naše snage, složili su se i predsednica Udruženja i direktor JP Vojvodinašume, Rolan Kokai.

Direktor Kokai je naglasio da je organizacija „Čepom do osmeha“, koja svoje ideje temelji na humanitarnom i solidarnom aspektu danas široko prepoznata i cenjena, kao i da je JP Vojvodinašume saradnju sa Udruženjem započelo već ranije kroz pojedinačne i lične kontakte koji su kasnije rezultirali i učešćem u zajedničkim projektima edukacije dece i mladih. Direktor je naveo da su obe organizacije profesionalne i krajnje stručne u onome što rade i svojm zalaganjem i stavovima stoje iza struke koju predstavljaju.

Gdin. Kokai istakao je da preduzeće do sada nije toliko poklanjalo značaja plastičnoj ambalaži i njegovoj separaciji, ali da zaposleni u preduzeću ipak odvajaju čepove i sakupljaju ih kod kuće, a poneki i u kancelarijama. On smatra da kao preduzeće sa oko 1.400 zaposlenih poseduju dosta kapaciteta i da mogu pružiti značajan doprinos ne samo prikupljanju čepova i ambalaže, već i širenja svesti o važnosti separacije otpada i reciklaži. Simbolično, Udruženje „Čepom do osmeha“ je obezbedilo 1000 malih kantica za sakupljanje čepova koje će se naći u kancelarijama zaposlenih. Direktor Kokai je istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što će ovakve kantice naći svoje mesto u radnom okruženju naših radnika. Ovakve aktivnosti će doprinositi širenju svesti kako među zaposlenima tako i indirektno u njihovim porodicama.

Istaknuto je da se saradnja između dve organizacije koje imaju jasne stručno utemeljene pristupe u svom radu neće ograničiti samo na sakupljanju čepova i plastične ambalaže. Ovo je samo početak i prilika za druge oblike saradnje. Dogovoreni su zajednički nastupi, zajedničke edukativne radionice, kampanje, promocije važnosti i značaja očuvanja šuma, kao i primarne separacije i reciklaže.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *