Šabačke ekološke razglednice - ŠER

Šabac za razvoj hortikulture kroz održivi uticaj u prekograničnom području

Gradska uprava grada Šapca dobila je vrednu donaciju u okviru projekta “Ponovno otkrivanje mogućnosti za razvoj hortikulture kroz održivi uticaj u prekograničnom području”.

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca i član projektnog tima uručio je 6. jula u dvorištu Gradske kuće gradonačelniku Nebojši Zelenoviću ključeve automobila koji će koristiti Gradska uprava Šapca.

Gradonačelnik Zelenović je podsetio da je Grad Šabac dobio potvrdu da je šampion razvoja u dve oblasti.

– Težimo da naša Gradska uprava bude efikasnija i dostupnija građanima, pa se trudimo da obezbedimo i dodatna sredstva iz projekata, kojima ćemo Šapčanima obezbediti najbolju uslugu po najnižoj ceni. Takođe nam je važna i dobra saradnja sa našim partnerima iz Bosne i Hrvatske, sa kojima pišemo kvalitetne projekte. Rezultati dobrih projekata su vidljivi, a ja sam zahvalan svim partnerima koji učestvuju u njemu. Sve što dobijemo preko ovakvih projekata će služiti da povećamo kapacitete naše Gradske uprave i da dalje razvijamo grad, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović i dodao da Šabac pokazuje potencijal da uđe i u ozbiljnije projekte sa većim gradovima.

Nemanja Pajić, član projektnog tima, rekao je da mu je drago što Grad Šabac ima kapacitete da realizuje evropske projekte.

– Ono što je najvažnije prilikom učešća u ovakvim projektima je da stičemo nova znanja. Poznato je da je Šabac grad poljoprivrede, a cilj projekta “Ponovno otkrivanje mogućnosti za razvoj hortikulture kroz održivi uticaj u prekograničnom području” je razvoj hortikulture, poboljšanje konkurentnosti i podrška u programskoj oblasti kroz jačanje saradnje između institucija, klastera, obrazovnih i istraživačkih organizacija i preduzetnika sa ciljem da se zajednički razviju novi proizvodi i usluge, rekao je Nemanja Pajić i najavio radionice u okviru projekta i putovanja u Holandiju koja će biti organizovana za poljoprivrednike iz ovog kraja.

Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, rekla je da je ovaj projekat nastavak projekta “Rosis, rosas, rosarum – 3R”, i da ga sprovode Grad Šabac i Srednja poljoprivredna škola sa domom ucenika iz Šapca u saradnji sa Centrom za tehnološki razvoj – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, Regionalnim centarom za biotehnološka istraživanja i razvoj iz Brodsko-posavske županije i Srednjom poljoprivrednom školom “Matije Antuna Reljkovića” iz Slavonskog Broda.

Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije kroz program prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska.
Ukupna vrednost projekta je 564.258 evra, od čega je za Grad Šabac opredeljeno 152.873 evra.
Milisav Pajević
Fotografija: Grad Šabac
Ovaj tekst je nastao u okviru projekta “Šabačke ekološke razglednice – ŠER” koji je sufinansiran iz budžeta Grada Šapca na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *