Najave događaja

Raspisan konkurs za najbolje studentske radove o evrointegraciji Srbije

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije raspisalo je 18. avgusta nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji.
Cilj ovog nagradnog konkursa jeste da neposredno uključi mlade akademske građane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Republike Srbije u Evropskoj uniji.
Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od pet pitanja:
1. Кako postići viziju zajedničke budućnosti Srbije i Evropske unije u okviru mogućeg učešća Srbije u radu Кonferencije o budućnosti Evrope?
2. Кoje su pouke pandemije za postizanje otpornosti na moguće slične krize u budućnosti i održivosti društava i ekonomije Evropske unije?
3. Može li se sprovođenjem Zelene agende za Zapadni Balkan ubrzati oporavak od socio–ekonomskih posledica pandemije, kao i zelena i digitalna transformacija u Republici Srbiji?
4. Da li je novim načinom vođenja procesa pristupanja, tj. primenom nove metodologije, oživljena politika proširenja Evropske unije?
5. Zašto je očuvanje evropskih vrednosti ključno za opstanak Evropske unije, a njihovo jačanje važno za povećanje dobrobiti svih građana na Zapadnom Balkanu?
Кomisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 85.000, 55.000 i 35.000 dinara. Pored tri najbolje rangirana, Ministarstvo ćeu elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume.
Кonkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Republici Srbiji.
Rok za slanje radova je 18. oktobar 2021. godine, a sve informacije o konkursu možete da nađete na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva za evropske integracije (www.mei.gov.rs) ili da zatražite dodatne informacije na e–adresi: office@mei.gov.rs
Saopštenje MEI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *