Najave događaja

Poljoprivreda – od zagađivača do čuvara životne sredine – uslov za integracije u EU

 “Poljoprivreda – od zagađivača do čuvara životne sredine – uslov za integracije u EU” naziv je stručnog skupa koji će u četvrtak, 26. aprila od 11 sati biti održan u Privrednoj komori Vojvodine.
Stručnjaci i predstavnici resornih ministarstava i pokrajinskih sekretarijata govoriće o bezbednom uklanjanju animalnog otpada, ambalaže od hemijskih sredstava koja se koriste za zaštitu bilja i očuvanju kvaliteta zemljišta.
GovoriĆe se o usaglašavanju nacionalne s evropskom zakonskom regulativom kada je reč o ekološkom pristupu poljoprivredi, značaju poljoprivrednog zemljišta u zaštićenim područjima, doprinosu zaštiti životne sredine kroz mere uređenja i očuvanja plodnosti poljoprivrednog zemljišta, bezbednom uklanjanju sporednih proizvoda životinjskog porekla, sistemu zbrinjavanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja u Srbiji, zemljištu i zagađenju.
Organizatori skupa su “Dnevnik-Poljoprivrednik” AD, Privredna komora Vojvodine i Zadružni savez Vojvodine.
Na skup su pozvani predstavnici lokalnih samouprava, poljoprivrednih stručnih službi, privrednih subjekata, srednjih poljoprivrednih škola, udruženja poljoprivrednika i zemljoradničke zadruge.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *