Najave događaja

Panel-diskusija „Utiče li upravljanje otpadom na klimatske promene?“

Udruženje novinara „Eko vest“ organizuje panel-diskusiju „Utiče li upravljanje otpadom na klimatske promene?“ koja će se održati u utorak, 20. novembra u 12 sati u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/1) u Novom Sadu.
Udruženje novinara „Eko vest“ uz medijsku podršku EKOlista a u okviru projekta „Novinari jačaju svest – životna sredina je prva vest!“, koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, organizuje ovu panel-diskusiju u sklopu projekta o zelenom informisanju.
Cilj Udruženja novinara „Eko vest“ je da pokuša da odgovori na nekoliko važnih pitanja koja se tiču upravljanja otpadom u kontekstu klimatskih promena – razgovaraćemo o klimatskim promenama, o tome kako odgovorno upravljati otpadom, o sistemu upravljanja čvrstim otpadom, o primeni principa cirkularne ekonomije na lokalnom nivou uvođenjem sistema primarne separacije i smanjenja biodegradabilnog otpada, kao i koliko su i na koji način ove teme zastupljene u medijima.
O ovim temama govoriće stručnjaci u svojim oblastima: prof. dr Vladimir Đurđević, profesor sa Fizičkog fakulteta u Beogradu; prof. dr Goran Vujić, profesor sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu; Dragan Ninković, pomoćnik direktora za komunalne poslove JKP „Drugi oktobar” i direktor kompanije „Angrokom” iz Vršca i predstavnici medija – novinar/ka iz Udruženja novinara „Eko vest“.
Milisav Pajević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *