Najave događaja

Otvoren foto-konkurs Natura 2000 u kadru

Ukoliko ste ljubitelj prirode i borite se za njeno očuvanje – ovo je pravo mesto za Vas! Ako volite fotografiju i uživate u slikanju zanimljivih trenutaka u prirodi – nećete pogrešiti! Ukoliko ste od onih koji brinu o zaštiti prirode i retkih bilnjnih i životinjskih vrsta – Vas tražimo!

Pozivamo Vas da učestvujete na eko foto-konkursu „Natura 2000 u kadru“ koji je otvoren od 14. septembra i traje do 27. novembra. Ovde se možete prijaviti.

Fokusirajte se na prirodu i osvojite vredne nagrade:

  1. Nagrada 60.000 dinara
  2. Nagrada 45.000 dinara
  3. Nagrada 35.000 dinara

Broj poslatih fotografija nije ograničen, a pravo učešća imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji prihvate i ispune sve uslove i zahteve propisane Pravilnikom. Da bi se izbegao potencijalni sukob interesa, na foto-konkursu ne mogu učestvovati organizatori foto-konkursa – zaposleni u Energetskom portalu i stručnjaci angažovani na projektu EU za Naturu 2000 u Srbiji.

Naša je namera da pokažemo važnost očuvanja biodiverziteta u Srbiji, a istovremeno i da prikažemo leote naše prirode i raznovrsnost pejzaža u okviru mreže Natura 2000.

Teme na koje treba da se fokusirate su:  priroda (nacionalni parkovi, prirodne lepote, biljni i životinjski svet, vodni resursi) i održivost ljudskih aktivnosti u zaštićenim područjima, održiva poljoprivreda, održivi turizam i druge komercijalne aktivnosti.

Pristigle radove svake nedelje ocenjivaće naš stručni žiri u sastavu: Vođa projektnog tima EU za Naturu 2000 u Srbiji Ana Injigo, projektni menadžer u Delegaciji EU u Srbiji Antoan Avinjon, koordinator projekta u Ministarstvu zaštite životne sredine Snežana Prokić, fotograf Bojan Džodan, multimedijalna umetnica Mina Radović i urednica Energetskog portala Nevena Dukić.

Najbolje fotografije pristigle tokom nedelje objavljivaćemo na našem sajtu.

Foto-konkurs zajednički organizuju Energetski portal i EU projekat Natura 2000. Mreža Natura 2000 je mreža zaštićenih područja u svim evropskim zemljama koja ima za cilj da se sačuvaju najvrednije vrste i staništa.

Ukadrirajte neki važan trenutak u prirodi, očekujemo Vaše fotografije – dobro došli!

Prijavite se ovde 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *