Ekološki promoteri grada - Srbobran

Opština Srbobran se priključila akciji “Čepom do osmeha”

Opština Srbobran se na inicijativu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj priključila akciji “Čepom do osmeha”, koju organizacije istoimeno udruženje iz Novog Sada.
Humanitarno-ekološka akcija sakupljanja plastičnih čepova pokrenuta je radi obezbeđivanja sredstava za pomoći deci sa invaliditetom, kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u obrazovanju.
“Želimo da damo doprinos kvalitetnijem životu ove dece, kao i da probudimo ekološku svest u našoj sredini. Kutije za sakupljanje čepova postavljene su na više lokacija širom opštine, kako bi bile dostupne svim građanima koji žele da daju svoj doprinos akciji. Kutija su postavljene u zgradi Skupštine opština Srbobran, državnim apotekama u Srbobranu i Turiji, Osnovnoj školi “Petar Drapšin” Turija, Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin-Uča” Nadalj, Predškolskoj ustanovi “Radost” u Turiji, i Domu zdravlja “Dr Đorđe Bastić” u Srbobranu”, saopšteno je iz KLER-a.
Akcija “Čepom do osmeha” je nastala na inicijativu diplomirane ekološkinje i predsednice Humanitarno ekološke organizacije “Čepom do osmeha” Vanje Petković iz Novog Sada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *