Najave događaja

Obuka za mlade „Energetski agenti 2”

Pokret gorana Novog Sada је pripremio obuku za „Energetske agente 2” koja će se održati 31. oktobra i 01. novembra 2020. godine. “Energetski agenti 2” predstavljaju nastavak prošlogodišnjeg pilot projekta za mlade, a koji je podržan od strane Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu, Kancelarije za mlade. Obuka je predviđena za mlade od 18 do 30 godina sa teritorije Opštine Novi Sad. Broj mesta je ograničen.
„Energetski agenti 2” predstavljaju nastavak prošlogodišnjeg projekta koji se bavio ispitivanjem potrošnje električne energije u domaćinstvima i studentskim domovima. U ovom projektu ćemo se baviti povećanjem energetske efikasnosti kroz aktivno uključivanje mladih. Učesnici prošlogodišnjeg projekta i novi zainteresovani mladi će proći kroz dve obuke o prikupljanju podataka o proceni potrošnje električne energije i na koji način se ona najefikasnije koristi, i o metodama i načinima identifikacije stanja objekata javnih namena i savladati tehnike rada na mernim instrumentima. Pored obuka, predviđen je i terenski i istraživački rad o potrošnji energije i energetsko efikasnom stanju u pet objekata Predškolske ustanove u Novom Sadu. Realizacijom projekta, a kroz aktivno učestvovanje mladih, želimo da pružimo nova praktična znanja mladima jer će biti podstaknuti da uoče loše navike življenja i da reaguju u vidu razmene iskustava i znanja. Takođe, želimo da predočimo i istaknemo različite mogućnosti za bolje, kvalitetnije i održivo korišćenje izvora energije, a sve u cilju smanjenja ekološkog otiska, smanjenja posledica klimatskih promena, boljeg i odgovornijeg postupanja prema životnoj sredini, kao i podizanja kvaliteta sopstvenog života i društvene zajednice.

PRIJAVA ZA POLAZNIKE OBUKE je počela. Svi zainteresovani mladi od 18 do 30 godina se mogu prijaviti putem LINKA do 20. oktobra do 17h.
Za više informacija posetite naš sajt (www.pokretgorana.org.rs), Facebook stranicu (Pokret gorana Novog Sada) ili nas pozovite na 021/451-788.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *