Ostalo

Ministar Trivan uručio priznanje za EKO automobil godine u Srbiji

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan uručio je danas priznanje kompaniji Opel, izabranom pobedniku za ekološki automobil godine u Srbiji, u okviru sajamske“ manifestacije “DDOR BG CAR SHOW 06”. Time je još jednom naglašena „zelena“ dimenzija ovogodišnjeg sajma automobila koji je bio jedinstven u odnosu na prethodne u promovisanju neophodnosti zaštite životne sredine.

Ovo je sedma godina za redom da kompanija Metro Market u saradnji sa drugim organizacija organizuje izbor za „EKO automobil godine u Srbiji“. U cilju promovisanja ekoloških prihvatljivih automobila na tržištu Srbije, u konkurenciji od dvanaest automobila, za automobil sa najboljim karakteristikama u odnosu na životnu sredinu izabran je Opel Crossland X B1.6DT Ecoflex MT5.

Ministarstvo životne sredine podržava nastojanje privrednih subjekata da svoje poslovanje unapređuju u odnosu na životnu sredinu, odnosno automobilsku industriju da iznalaženjem novih tehničkih rešenja smanji ekološki pritisak na životnu sredinu, rekao je ministar Trivan. „Ministarstvo zaštite životne sredine je partner svima koji razmišljaju šta uraditi da građani imaju bolju životnu sredinu, zdravije uslove života, čist vazduh, a pri tom, a u uslovima da privreda i dalje uspešno posluje. Razvijeni svet govori da je to moguće, a naše je da u Srbiji to primenimo“ istakao je Trivan. Ministarstvo će nastojati da se primenjuju ekološki standardi kojima će Srbija ići u korak sa svetom i smanjivati upotreba najstarijih i najlošijih automobila, jer to nije pitanje životnog standarda, već pitanje kvaliteta životne sredine, pitanje zdravlja i života ljudi, naglasio je ministar Trivan.

Predstavnici nagrađenih automobilskih kompanija izrazili su svoje zadovoljstvo snažno iskazanim opredeljenjem Ministarstva zaštite živote sredine da podrži mere kojima će se uticati na veće prisustvo automobila u Srbiji sa ekološki boljim karakteristikama.

Dodelom ovakvog priznanja još jednom je ukazano u kom pravcu bi trebalo da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici automobila, i afirmisana tehnička rešenja koja doprinose očuvanju životne sredine i prirode.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *