Najave događaja

Manifestacija Dečija nedelja vode po prvi put u Novom Sadu

Udruženje Dečija ekološka akademija iz Novog Sada, po prvi put, organizuje jedinstvenu manifestaciju pod nazivom Dečija nedelja vode koja će biti održana od 5. do 7. juna u Novom Sadu (Bulevar vojvode Stepe 56, Novo naselje) sa ciljem da se kroz besplatne edukativne radionice i interaktivnu igru razvije ekološka svest kod dece uzrasta od 5 do 11 godina. Više o ideji i programu Dečije nedelje vode možete pogledati na ovom linku.

Ovogodišnja manifestacija okupiće preko 500 dece iz predškolskih ustanova i osnovnih škola iz Vojvodine, njihove učitelje i predstavnike medija kako bi se kroz učešće na edukativnim radionicama upoznali sa malim promenama svakodnevnih navika koje mogu podstaći velike promene u očuvanju vode kao prirodnog resursa.

Ideja manifestacije je da se kroz zajedniču saradnju organizacija koje se bave decom, obrazovnih ustanova i drugih ekoloških udruženja doprines stvaranju generacija odgovornih građana i smanjenu potrošnje vode, koja je najznačajniji resurs.

Evropska nedelja održivog razvoja (ESDW) obeležava se u isto vreme u zemljama Evrope i zastupa 17 ciljeva održivog razvoja usvojenih Agendom održivog razvoja 2030, a od ove godine, udruženje Dečija ekološka akademija je ključni partner Evropske nedelje održivog ravoja za Srbiju.

Nakon završene manifestacije Dečije nedelje vode, deca i učitelji nastavljaju sa edukacijom u svojim predškolskim ustanovama i školama, gde će uz donaciju Edukativnih paketa Vodni agent (uređaj za praćenje potrošnje vode i radionice) naučiti kako mogu da zaštite i očuvaju svoju okolinu uz racionalniju potrošnju vode.

Nakon radionica, sva deca imaće priliku da se igraju u prostoru Zabavnog parka Starli (Bulevar vojvode Stepe 56, Novo naselje) na površini preko 2.500m².

Informacije o programu manifestacije Dečija nedelja vode koja će biti održana od 5. do 7. juna u Zabavnom parku Starli biće dostupne na zvaničnoj Facebook stranici Dečije ekološke akademije.

Manifestaciju organizuje Udruženje Dečija ekološka akademija iz Novog Sada, uz podršku Vodne agencije i Ekovek-a iz Slovenije, i Vode Vojvodine, Zabavnog parka Starli, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Coca Cola Hellenic i BB Minaqua kompanije iz Srbije.

Fotografije sa prethodno održanih ekoloških radionica i aktivnosti Dečije ekološke akademije možete pronaći u prilogu. Za više informacija možete nam pisati na deakademija@gmail.com.
.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *