Ekologija

Mala škola flore i faune moga kraja

Mala škola flore i faune moga kraja“ naziv je projekat koji realizuje UG „Malin” iz Subotice. Cilj je da se deca upoznaju sa florom i faunom koja ih okružuje. Kao i da nauče kako da se ponašaju u prirodi. Projekat se realizuje na teritoriji Grada Subotice u periodu od juna do kra oktobra 2022. godine.

Cilj projekta je da se učenici, ali i Subotičani upoznaju sa biodiverzitetom, florom i faunom u njihovom kraju. Isto tako, i da se podigne opšta svest o značaju očuvanja biljnog i životinjskog sveta na teritoriji grada Subotice.

Deca su bila zaintrigirana i ptičijim svetom Ludaša.

U Osnovnoj školi Matko Vuković” održane su radionice-prezentacije. Decu je najviše interesovalo slepo kuče i kako da razaznaju koja je biljka otrovna, a koja ne. Isto tako, bili su zainteresovani na temu teraristike, odnosno šta se dešava kada neko želi da drži zmiju kao kućnog ljubimca kažu u UG Malin”.

Projekat „Mala škola flore i faune moga kraja je održiv, jer će nakon njegovog završetka na portalu www.ecofeminizam.com nastaviti da živi kroz tekstove o biodiverzitetu i prirodnim lepotama Subotice i okoline, a deca će da steknu neka nova znanja.

Projekat „Mala škola flore i faune se realizuje uz podršku grada Subotica – Sekreterijata za zaštitu životne sredine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *