Ostalo

Fenomen meseca septembra: energija

Fenomen centar, mesto za radoznale koje počinje sa radom u septembru u Hadži Prodanovoj 16, poziva na prvi upis članove, decu i mlade koji pokazuju interesovanje za nauku, a imaju između 7 i 15 godina.

Ovo, najuzbudljivije mesto za učenje u gradu odakle deca neće želeti da izađu, uključuje učenje putem eksperimenata, analiziranja, samostalnog zaključivanja, interaktivnih predavanja i kvizova znanja. Program je osmišljen tako da prati školsku godinu a prirodni fenomeni su obrađeni iz ugla različitih naučnih oblasti.

Svaki mesec je posvećen jednom prirodnom fenomenu, pa je tako septembar mesec energije.

Da li se život može zamislite bez energije? Kako se energija meri i menja svoje oblike? Koliko nam je važna energija Sunca? Koji su to obnovljivi izvori energije i kakvi sve izvori energije postoje? I još mnogo toga o fenomenu energije, prvi članovi, će saznati i naučiti u FENOMEN-u tokom septembra.

U radionicama su uposlene ruke i različita čula, čime se pored razvijanja fine motorike povećava interesovanje, pažnja i kreativnost.

Program smo osmislili sa ciljem da najmlađima iniciramo ljubav prema nauci i učenju, da gajimo kod starijih osnovaca želju da razvijaju svoje ideje i nalaze inovativne odgovore na različita pitanja i probleme, a zajedničko za sve naše polaznike je da kod njih podstičemo prirodnu radoznalosti uz bele mantile, epruvete, hemikalije, sočiva i prizme, lupe, pravljenje mikroskopskih preparata i mikroskopiranja. Sve to je odličan način da se lakše usvoje različiti pojmovi, a sam proces učenja je kreativniji, zanimljiviji i sveobuhvatniji, a istovremeno ga možemo prilagoditi potrebama naših polaznika“, rekla je dr Aleksandra Patenković sa Instituta za biološka istraživanja Siniša Stanković, osnivačica FENOMEN-a.

U stilu Festivala nauke, FENOMEN organizuje i gostovanja posebnih predavača koji uz malo eksplozije, dima, živih insekata, munja i varnica razotkrivaju sve ono što nauku čini interesantnom, a svet koji nas okružuje neverovatno razigranim.

Upis novih članova je u toku, a sve informacije mogu se pronaći na sajtu centra FENOMEN.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *