Najave događaja

Ekoakcija mladih iz Breške

U povodu značajnih svjetskih ekoloških datuma, Međunarodnog dana klimatskih promjena, i Svjetskog dana planina, Ekološki savez „Eko-zeleni” Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina), 23. 10. organizuje ekološke aktivnosti u OŠ „Breške” (područje Majevice). Program počinje u 12 sati.
Predviđena je zajednička ekoakcija mladih iz više škola sadnjom posebnih biljnih vrsta-hortikultura u dvorištu škole u Breškama kao poruka „vrijednosti zajedničkog življenja” – ekološki čas. Nakon toga će se održati Ekološka debata o temi „Briga o okolišu i klimatske promjene”, a zatim sledi donošenje zaključaka i ekološke poruke.
Svjetski dan klimatskih promjena i Dan planina je dan tokom kojih se organizuju razne aktivnosti (pošumljavanja, ekološka savjetovanja, monitoring privrede…) koje imaju za cilj da informišu i upozore stanovništvo na eventualne negativne posljedice. Klimatske promjene tiču se svih nas. One utječu na skoro sva društvena i ekonomska područja: od poljoprivrede do turizma, od infrastrukture do zdravstva, kao i na strateške resurse poput vode, hrane i energije.
Nastavit ćemo sa aktivnostima ekološkog odgoja odnosno razvoja ekološke svijesti kod mladih kroz različite programske aktivnosti Ekološke pedagogije.
Čuvajmo prirodu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *