Najave događaja

Ekoakcija mladih iz Breške

U povodu značajnih svjetskih ekoloških datuma, Međunarodnog dana klimatskih promjena, i Svjetskog dana planina, Ekološki savez „Eko-zeleni” Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina), 23. 10. organizuje ekološke aktivnosti u OŠ „Breške” (područje Majevice). Program počinje u 12 sati.
Predviđena je zajednička ekoakcija mladih iz više škola sadnjom posebnih biljnih vrsta-hortikultura u dvorištu škole u Breškama kao poruka „vrijednosti zajedničkog življenja” – ekološki čas. Nakon toga će se održati Ekološka debata o temi „Briga o okolišu i klimatske promjene”, a zatim sledi donošenje zaključaka i ekološke poruke.
Svjetski dan klimatskih promjena i Dan planina je dan tokom kojih se organizuju razne aktivnosti (pošumljavanja, ekološka savjetovanja, monitoring privrede…) koje imaju za cilj da informišu i upozore stanovništvo na eventualne negativne posljedice. Klimatske promjene tiču se svih nas. One utječu na skoro sva društvena i ekonomska područja: od poljoprivrede do turizma, od infrastrukture do zdravstva, kao i na strateške resurse poput vode, hrane i energije.
Nastavit ćemo sa aktivnostima ekološkog odgoja odnosno razvoja ekološke svijesti kod mladih kroz različite programske aktivnosti Ekološke pedagogije.
Čuvajmo prirodu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.