Najave događaja

Beogradski Sindikat, Kanda, Kodža i Nebojša na Supernatural festivalu 22. i 23. aprila, na Adi Huji

Karte po ceni od 600 RSD za jedan dan, odnosno 1000 RSD za oba dana nalaze se u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima. 10% prihoda od prodaje karata Supernatural ulaže u pošumljavanje Ade Huje

Beogradski Sindikat i KKN bide jedni od glavnih zvezda Supernatural festivala koji se ove godine održava 22. i 23. aprila na špicu poluostrva Ada Huja.

31.01.2017. Beograd – Najvedi ekološki događaj ove vrste u Srbiji, dnevni festival Supernatural jedanaestu godinu za redom slavi Dan planete sa ciljem da promoviše ekološke i zdrave životne stilove. Ove godine po prvi put festival traje dva dana tokom kojih de posetioci Ade Huje modi da uživaju u odličnoj muzici, gurmanskoj zdravoj hrani i “slow food” pijaci, brojnim radionicama i aktivnostima za decu i odrasle koje de učesnicima kroz zabavu i igru približiti primenljive i održive ekološke izbore.

Pokret Supernatural je u saradnji sa Gradom Beogradom sanirao špic poluostrva Ade Huje od šuta i napravio pravi park na Dunavu, koji je proglašen za jedan od 25 najboljih projekata u Evropi. Supernatural nastavlja revitalizaciju eko sistema Ade Huje, oblasti koja je nekada bila pokrivena šumom i predstavljala stanište za brojne životinjske i biljne vrste. U tom cilju de i ovogodišnji Supernatural festival uložiti 10% ukupnog neto prihoda od prodatih karata za dalje pošumljavanje Ade Huje autohtonim vrstama drveda kao što su vrba, topola, hrast lužnjak, beli jasen.

Supernatural festival i ove godine realizuje se u produkciji Marsh Creative Production.

Supernatural pokret

Supernatural ekološki pokret osnovan je 2007. godine sa vizijom Srbije kao ekološke države. Mi vidimo Srbiju kao energetski efikasno društvo koja koristi obnovljive izvore energije, zemlju bogate biološke raznovrsnosti, efikasnu u menadžmentu otpada, zemlju organske poljoprivrede i zdrave ishrane, Srbiju sa čistim vazduhom, rekama i tlom. Sve što smo radili i što planiramo da radimo u bududnosti temelji se na našoj ljubavi prema Majci Zemlji i viziji društva u kom su primarne vrednosti ekologija, znanje i kultura.
http://supernatural.rs/

Supernatural projekat revitalizacije Ade Huje

U prethodnih pet godina projekta revitalizacije Ade Huje, Supernatural pokret je uspeo da transformiše deponiju u park. Do danas smo sanirali 3.000 kubika građevniskog šuta koji se nalazio na Adi Huji i napravili park koji je proglašen za jedan od 25 najboljih projekata u Evropi. U Supernatural parku na Adi Huji koji je do danas posetilo više od 50.000 ljudi, zasadili smo 500 novih sadnica drveda, 2000 biljaka i napravili 5 vrtova.
http://supernatural.rs/projects/supernatural-park/

Supernatural festival

Supernatural festival je dnevni festival koji slavi Dan Zemlje i promoviše zdrave i održive ekološke životne stilove. Osnovan 2007. Supernatural festival je najvedi ekološki događaj ove vrste u Srbiji koji okuplja brojne posetioce, ekološke organizacije, stručnjake, akademske institucije, lokalne proizvođače organske hrane, umetnike i ličnosti iz javnog života. Festival je aktivistička platforma koja je pokrenula i promovisala projekte u oblasti reciklaže otpada, održivog transporta i energetske efikasnosti, organske poljoprivrede kao i projekat revitalizacije ekosistema Ade Huje. http://supernatural.rs/projects/supernatural-festival/

Kanda Kodža i Nebojša postoje od 1991. godine, a do danas su snimili sedam albuma i jedno DVD izdanje (Prekid stvarnosti). Tokom četvrt veka postojanja, bend je ostavio neizbrisiv trag u domadoj rok kulturi, a o njihovom kvalitetu dovoljno govori činjenica da je KKN jedan od retkih sastava na čijim koncertima uvek mogu da se vide novi mladi ljudi koji se iz godine u godinu pridružuju armiji poštovaoca i fanova benda.

Beogradski Sindikat je jedanaestočlani hip hop sastav iz Beograda profilisan kao društveno angažovani bend. Grupa je nastala 21. marta 1999, spajanjem grupa „Red Zmaja“ i „TUMZ“ (Tehnika Upravljanjem Mikrofonom i Znanjem). Kasnije su se pridružili MC Flex i Šef Sale, a 2005. i Prota.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *