Najave događaja

30. Novosadsko proleće

Proleće je godišnje doba kome se ceo svet raduje. Mi vam dajemo razlog više da se zajedno radujemo i da u danima brzog života pronađemo taj polet i sreću i ugodimo sebi. Upravo iz tih razloga, početak proleća obeležavamo svojom jedinstvenom manifestacijom “Novosadsko proleće”.
Manifestacija ”Novosadsko proleće” koja se u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada realizuje tačno tri decenije prepoznata je kao jedan od simbola Grada Novog Sada i sa svojim bogatim sadržajem privlači brojne izlagače i posetioce. Ove godine manifestacija se održava trideseti put, od 19. do 21. marta, na prvom spratu JP SPC “Vojvodina”.
Pokret gorana Novog Sada ove godine ima dva jubileja i dva razloga za slavlje. Jedan od jubileja je obeležavanje 60 godina postojanja Pokreta gorana, a drugi jubilej je održavanje 30. “Novosadskog proleća”.
Tokom tri dana manifestacije, okupićemo izlagače cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata koji će predstaviti svoje proizvode. Izložbe su prodajnog karaktera, a ulaz je slobodan.
Na ovogodišnjoj izložbi cveća, sadnica i opreme za hortikulturu predstaviće se proizvođača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu sa teritorije cele Srbije. Tokom trodnevne manifestacije posetioci će moći da vide i nabave kvalitetne sadnice drveća i žbunova, perena, začinskog, lekovitog bilja i povrća. Pored toga, biće izložen i veliki broj vrsta i boja lukovičastog cveća. Osim dodatne opreme i supstrata za prihranu različitih biljnih vrsta, posetiocima će na raspolaganju biti i mnogobrojni saveti za negu i održavanje sobnih i dvorišnih sadnica i cveća, kao i podizanje zelenih površina.
Na izložbi meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, svoje proizvode će predstaviti proizvođači najkvalitetnijih proizvoda na našem tržištu. Uz degustacije i davanje saveta za pripremu i korišćenje svojih zadravstveno-bezbednih proizvoda, posetioci će imati priliku da se snabdeju organski gajenim povrćem i žitaricama, makrobiotičkim proizvodima, proizvodima od integralnog brašna, klicama mahunarki i žitarica kao i lekovitim biljem, čajevima i preparatima na bazi biljaka.
Izložbena celina na kojoj se predstavljaju stari i umetnički zanati okupi uvek raznovrsne izlagače rukotvorina i umetnika koji održavaju tradiciju i kulturu ovog područja.
Za 30 godina postojanja manifestacije, organizujemo goransku nagradnu igru i podelićemo 30 poklona za posetioce manifestacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *