Najave događaja

YOUNG ENERGY EUROPE

Nemačko-srpska privredna komora već treću godinu zaredom sprovodi projekat Young Energy Europe kojim se mladi profesionalci kroz obuke kvalifikuju u energetske skaute.
Do sada je kroz program prošlo ukupno 87 skauta iz 32 kompanije, koji su kroz obuke naučili da prepoznaju i iskoriste potencijale uštede energije odnosno kako da optimizuju resurse u svojim kompanijama. Teme koje obuke obuhvataju su: zaštita klime, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, efikasnost resursa / reciklaža i e-mobilnost. Nakon završenih obuka i prezentacije nominovanih projekata u matičnim kompanijama, energetski skauti dobijaju sertifikat o učešću od strane Nemačko-srpske privredne komore.
Vrednost samog projekta se ogleda u činjenici da su kompanije od početka projekta uspele da uštede preko 23 hiljade tona CO2 i skoro 22 hiljade MWh električne energije!
Obuke su besplatne i održaće se uživo, u 2 grada:
• u Nišu, 27-29. septembra 2023. godine, u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, u saradnji sa kompanijom Jugoimpex.
• u Kragujevcu, 04-06. oktobra 2023. godine, u kompaniji MIND Group.
Rok za prijavu je 31. jul 2023. godine, a više informacija o projektu i načinu prijavljivanja možete naći na sajtu. Projekat finansira Evropska klimatska inicijativa (EUKI) Saveznog ministarstva za privredu i zaštitu klime SR Nemačke (BMWK) i sprovodi se zajedno sa nemačkim spoljnotrgovniskim komorama u partnerskim zemljama.

Photo by Hannah Busing on Unsplash

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *