Ekologija

Čepom do osmeha

Kako najbolje provesti Svetski dan planete Zemlje?

Najbolje što mi umemo, prikazati uspeh koji postižemo zajedno, činimo dobro delo i čistimo našu planetu, a za uzvrat osvajamo osmehe… Upravo na današnji dan smo dokazali da činimo pravu stvar.

Kombi sa timom Čepom do osmeha, uputio se put Pančeva. Tamo nas je dočekao Nikola Vukelić, šesnaesto dete kome smo svi zajedno, svi pojednici, kompanije, prijatelji akcije, koordinatori pomogli obezbedivši mu medicinski aspirator na struju. Ovaj aspirator će Nikoli mnogo olakšati, jer je zbog svoje bolesti cerebralne paralize, epilepsije oboleo i od astme, i ima konstantnu zapušenost respiratornih puteva. Bilo je potrebno dve tone da se ovo pomagalo obezbedi a Nikoli mnogo znači.

Nikola je tokom teških terapija izgubio vid i ne govori, ali ljubav koju smo pružili verujemo da je i osetio… Voli da se igra sa muzičkim igračkama i da sluša muziku sa mobilnog telefona. Nežan je i voli da se mazi, a na ljubav uzvraća osmehom.

Želimo da se zahvalimo predstavniku gradske kuće Pančeva, gospodinu Čučkoviću, koji je po treći put podržao našu akciju i došao da se druži sa nama.

Roda megamarket je obezbedila za porodicu Vukelić robu u vrednosti oko 20.000 dinara, kako bi im bar na neki period olakšali i obezbedili bezbrižnost.

Naravno došle su kao i uvek žene iz Etno kutka Kačarevo i donele tortu Čepom do osmeha!

Zahvaljujemo se i našim stalnim prijateljima akcije BeX kurirskoj službi koja nam čepove iz cele Srbije dovozi bez novčane nadoknade, kompaniji Fructus, PaySpot-u, dm-u, NIS-u, Homepage-u i mnogim drugim koji daju svoj doprinos da ova akcija živi i traje!

Mali podsetnik na rad Udruženja: do sada smo pomogli šestnaestoro mališana iz cele Srbije, deca su iz Niša, Novog Sada, Beograda, Aranđelovca, Zmajeva, Pivnica, Sombora, i drugih mesta. Decu biramo preko konkursa, a za konkurs 2017 godine, u kome je i Nikola odabran, već smo pomogli sa njim petoro mališana. Ostalo ih je još šest. Do sada smo sakupili već oko 80tona plastičnih čepova, skoro jedna planina koja bi se godinama razlagala u zemljištu i zagađivala ga za naše buduće generacije. Idući grad koji ćemo posetiti je Subotica, pomagalo za Emeše Varga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *