Ekologija

Pošta Srbije nabavila prvih pet dostavnih električnih automobila

Pet malih dostavnih vozila na električni pogon, postali su sastavni deo poštanske flote. Njima će se obavljati dostava poštanskih pošiljaka u najužim gradskim jezgrima Beograda, Niša i Novog Sada. Zbog svojih dimenzija posebno pogoduju vožnji i zaustavljanju u užim gradskim zonama, uskim ulicama i malim prostorima za parkiranje. Vozila će biti korišćena za specijalizovanu dostavu post-ekspres pošiljaka, paketa, EMS pošiljaka, keš-ekspresa, telegrama i uputnica.
„Ovo je samo jedna u nizu inovativnih aktivnosti kojima obeležavamo sto osamdesetu godišnjicu Pošte Srbije i ponosni smo što među prvima uvodimo ekološka rešenja i standarde. Osavremenjavanjem i razvojem poštanske mreže i uvođenjem novih tipova tehnoloških vozila, najveća i najrasprostranjenija nacionalna distributivna mreža, jača i u „zelenim” rešenjima. Istovremeno, podiže se dostupnost i kvalitet poštanskog servisa u užim gradskim zonama. Ne zaboravljamo ni ruralna područja za čije nepristupačne terene očekujemo isporuku prvih poštanskih kvadova krajem sledećeg meseca”, istakla je Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije.
Nabavkom prvih pet „elektromobila”, Pošta Srbije nastavlja sa inovacijama svih faza tehnološkog procesa i infrastrukture, a započinje i širu društvenu kampanju za smanjenje emisije štetnih gasova.

Izvor i foto: https://www.posta.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *