Ostalo

Država isplatila dug reciklerima za otpad iz 2015. godine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je danas ugovore sa predstavnicima reciklažne industrije, na osnovu čega će ovom sektoru do kraja godine biti isplaćena podsticajna sredstva. Time je ispunjena najava ministra Trivana data na sastanku sa reciklerima održanom početkom ovog meseca da će im biti isplaćena zaostala sredstva, i time podržana stabilnost njihovog poslovanja.

Na sastanku sa predstavnicima reciklažne industrije ministar Trivan je istakao da su oni značajan partner u naporima da se u Srbiji razvije cirkularna ekonomija, odnosno da se održivim upravljanjem otpadom ojača zelena ekonomija i ukupan privredni rast zemlje. „Želim da mi pomognete da očistimo Srbiju. U tim poslovima za nas je izuzetno značajan vaš rad, i zato vam stojimo na raspolaganju, da nam ukažete na problem sa kojima se susrećete i da pomognemo u njihovom rešavanju“ rekao je ministar, i dodao da je Ministarstvo izrazilo punu spremnost za saradnju sa reciklerima, ali da zauzvrat očekuje jednaku korektnost i otvorenost. „Samo dvosmerna ulica je dobra ulica“, istakao je.

Na osnovu naknadne isplate zaostalih podsticajnih sredstava, odnosno Javnog konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za 2015. godinu, reciklerima će biti isplaćeno više od 450 miliona dinara. Dodela podsticajnih sredstava od vitalnog je značaja za zaštitu životne sredine jer podstiče pravilno zbrinjavanje posebnih tokova otpada, ali ujedno doprinosi stabilnijem poslovanju i očuvanju radnih mesta u reciklažnoj industriji.

„Ministarstvo za zaštitu životne sredine nastaviće sa unapređivanjem saradnje i podsticanjem rada preduzeća u reciklažnoj industriji, kako bi uspostavili sistem održivog upravljanja posebnim tokovima otpada“, zaključio je ministar Goran Trivan u susretu sa reciklerima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *