Kompanije

Čišćenjem Ade Ciganlije završena četvrta sezona projekta „Volim reku, a ti?“

Kompanija Henkel Srbija je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) proteklog vikenda završila četvrtu sezonu projekta „Volim reku, a ti?“, u okviru kojeg se čiste vodena bogatstva naše zemlje. Tom prilikom, očišćeno je beogradsko izletište – Ada Ciganlija, a ukupno je izvučeno oko 350 kg otpada.

Ovim povodom, direktorka marketinga kompanije Henkel Milica Šljivančanin, izjavila je: „Prateći našu Strategiju održivosti mi u Henkelu smo posebno fokusirani na zaštitu prirode i očuvanje životne sredine. Posebno mi je drago što smo danas ovde, jer Ada Ciganlija važi za najpopularnije kupalište u letnjoj sezoni, ali i šetalište sa velikim brojem sadržaja tokom cele godine, a mi ćemo ovom akcijom doprineti da jezero i priobalje budu čistiji nakon letnjeg perioda i sezone kupanja.“

Izvučeno više od 350 kg otpada iz Ade Ciganlije

„Budući da sa kompanijom Henkel delimo iste vrednosti, ponosni smo što već četiri godine ostvarujemo odlične rezultate i zajedničkim snagama doprinosimo očuvanju vodenih bogatstava Srbije. Čvrsto verujem da ćemo i u godinama pred nama nastaviti u ovom smeru i na taj način zaštiti našu planetu“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Consumer Brands u sklopu kampanje „Promena počinje od nas“, a tokom ove, četvrte sezone ukupno je prikupljeno oko 2,5t otpada i to iz Zavojskog jezera kod Pirota, jezera Vrutci kod Užica, Perućca, jezera Ćelije kod Kruševca, Gradskog jezera u Beloj Crkvi i Ade Ciganlije.

O Henkelu

Zahvaljujući jakim brendovima, inovacijama i tehnologijama, Henkel zauzima vodeće pozicije u oblastima industrijskog tržišta, kao i proizvoda široke potrošnje. Poslovni sektor Adhezivi Tehnologije globalni je lider na tržištima adheziva, sredstava za zaptivanje i funkcionalnih premaza. Sa poslovnim sektorom Consumer Brands, kompanija zauzima vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama širom sveta, posebno u segmentima nege kose i deterdženata i kućne hemije. Tri najsnažnija brenda kompanije su Loctite, Persil i Schwarzkopf. U fiskalnoj 2022. godini, Henkel je ostvario prodaju više od 22 milijarde evra i korigovani operativni profit od oko 2,3 milijarde evra. Henkelove prioritetne akcije izlistane su u nemačkom indeksu DAX. Održivost ima dugu tradiciju u Henkelu i kompanija ima jasnu strategiju održivosti sa konkretnim ciljevima. Henkel je osnovan 1876. godine i danas zapošljava raznovrstan tim od više od 50.000 ljudi širom sveta – ujedinjen snažnom korporativnom kulturom, zajedničkim vrednostima, kao i zajedničkom svrhom: „Pioneers at heart for the good of generations.” Za više informacija, molimo vas posetite www.henkel.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *