Ekologija

Usvojen Izveštaj o radu Komisije za zaštitu i unapređenje životne sredine opštine Raška

Na sednici Opštinskog veća opštine Raška održanoj 26. januara usvojen je Izveštaj o radu Komisije za zaštitu i unapređenje životne sredine.
Komisija je u prošloj godini sprovela niz aktivnosti usmerenih ka zaštiti životne sredine kao što su: uklanjanje divljih deponija, iznošenje kabastog otpada, nabavka kontejnera, uređenje zelenih površina, edukacija dece školskog uzrasta, organizovanje akcije „Ulepšajmo mesnu zajednicu“.
Usvojen je i Program zaštite životne sredine za 2018. godinu, a Budžet za ovu godinu iznosi 1,5 miliona dinara.
Na sednici je usvojena odluka o utvrđivanju minimalne cene održavanja zgrada i naknade za profesionalne upravnike. Opštinska uprava je formirala registar stambenih zajednica. Oko 50 stambenih zejdnica je registrovano i većina je izabrala organe upravljanja, čime su stvoreni uslovi da stambena zajednica funkcioniše kao pravno lice.
Minimalna visina troškova za tekuće održavanje je 300 dinara za zgrade sa liftom i 230 dinara za zgrade bez lifta. Što se investicionog održavanja tiče zgrade su podenjene u četiri kategorije, a cene se kreću do šest dinara po metru kvadratnom stambenog prostora.
Upravnici zgrada će dobijati nadoknadu za svoj rad. Visina nadaoknade kreće se od 150 do 200 dinara, zavisno od broja stanova u zgradi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *