Ekologija

Postavljen punjač za električna vozila u Subotici

U Subotici je prošle nedelje u prisustvu Nataše Lulić direktorke Prokredit banke, Filijale u Subotica i člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu Nemanje Simovića postavljen punjač za električna vozila.
Prilikom svečanog puštanja u rad punjača za električna vozila, Simović se zahvalio i Prokredit banci na zajedničkom projektu koji je uspešno realizovan i istakao lokalna samouprava prati evropske trendove i vodi računa o zaštiti životne sredine.
– Prokredit banka je obezbedila električni punjač za automobile, pribavili su svu potrebnu tehničku dokumentaciju, sa druge strane grad Subotica je obezbedio sve neophodne dozvole i parking mesta, rekao je član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović.
Punjač je postavljen u centru grada ispred spomenika „Ivan Sarić“ ispred Prokredit banke, a punjenje vozila je besplatno. Da bi se napunila baterija na automobilu, potrebno je oko pet sati, a vozilo može da pređe, sa optimalnom potrošnjom, do 160 kilometara.
Korisnici treba da potraže karticu u banci i jednostavno dopune, rekla je Nataša Lulić direktorka Prokredit banke, Filijale u Subotici, koja je iskoristila priliku i izrazila zadovoljstvo što je imala mogućnost da predstavi zajednički projekat sa gradom Subotica, a vezan je za instalaciju i pokretanje punjača za električna vozila.
– Prokredit banka je oduvek imala fokus na zeleno kreditiranje i ovo je primer kako pokušavamo da promovišemo energetsko finansiranje i energetski efikasne projekte kroz praktični i lični primer. Mi u našoj kvoti imamo 15 električnih automobila. U Subotici i Somboru imamo dva i postavili smo punjače za električna vozila u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Prema našim informacijama u Srbiji ima 150 vozila koja su na struju, što znači da držimo oko 10 odsto tržišta u Srbiji, rekla je Nataša Lulić direktorka Prokredit banke, Filijale u Subotici.
Milisav Pajević
Foto: Subotica.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *