Ekologija

Počinje realizacija nagradnih izleta za najušpesnije vaspitno-obrazovne ustanove u Vojvodini

Od ponedeljka, 4. Juna 2018. godine svakodnevno će se održavati izleti u zaštićena područja prirode NP „Fruška gora“, SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“ i Sremske Karlovce, za nagrađene vaspitno-obrazovne ustanove, u okviru Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2017/2018. godinu.

Cilj ovog Programa je razvijanje i unapređenje rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama u oblasti zaštite životne sredine.

Ovim izletima je nagrađeno ukupno 27 vaspitno-obrazovnih ustanova sa područja cele Vojvodine: Pančevo, Kačarevo, Novi Kneževac, Čoka, Sombor, Bačka Palanka, Nadalj, Vršac, Maglić, Kanjiža-Trešnjevac, Ruma, Radojevo, Kikinda, Novi Sad, Banatsko Karađorđevo, Kovačica, Senta, Zrenjanin, Odžaci i Stara Pazova.

Tokom jednodnevnog izleta, nagrađeni učesnici će obići gradsko jezgro Sremskih Karlovaca, Ekološki centar Radulovački, uživaće u radionici „Upoznaj Dunav“ i tokom vožnje katamaranom upoznaće Specijalni rezervat prirode „Koviljsko-petrovaradinski rit“, kroz radionicu „Oseti prirodu“, na Stražilovu će naučiti osnovne karakteristike Nacionalnog parka „Fruška gora“, a upoznavanje Stražilova će se nastaviti penjanjem do Planinarskog doma i do Brankovog groba.

Izlete realizuju stručni saradnici Pokreta gorana Vojvodine u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Sremski Karlovci, dok sam program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ se realizuje u saradnji između četiri Pokrajinska sekretarijata – Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i dve civilne organizacije ReCan Fondacije i Pokreta gorana Vojvodine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *