• Za vodovod u šest opština u Vojvodini izdvojeno 23,9 miliona dinara


    Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, potpisao je u petak (5. decembra 2014. godine) sa predstavnicima šest vojvođanskih opština ugovore o sufinansiranju izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini.

    Ukupno 23,9 miliona dinara, na konkursu resornog pokrajinskog sekretarijata, dobile su opštine Bačka Palanka, Opovo, Novi Kneževac, Srbobran, Senta i Novi Bečej, objavljeno je na zvaničnom sajtu pokrajinske vlade. Tim novcem biće sufinansirana rekonstrukcija i izgradnja vodovodne mreže i glavnog voda vodovodne mreže u nekoliko naseljenih mesta u navedenim opštinama: Opovu, Malom Sigetu, Turiji, Senti i Bočaru, kao i projekat primenjenih hidrogeoloških istraživanja za potrebe vodosnabdevanja u Obrovcu.

    Inače, na konkurs za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojin i, prijavile su se 23 vojvođanske opštine. Šest opština, kojima je odobren novac iz pokrajinskog budžeta, u obavezi su da u realizaciju projekta ulože 15% sopstvenih sredstava.

    Izvor: e-kapija.com