• Pitanja vezana za HIP, Petrohemiju , Azotaru i zagađenje vazduha u Pančevu


    Ivan Karić, narodni poslanik i predsednik stranke Zeleni Srbije u ime građana i građanki Pančeva u utorak, 25. novembra 2014. godine u republičkom parlamentu postavio je nekoliko pitanja vezanih za HIP Petrohemiju i Azotaru i zagađenje vazduha u našem gradu.

    On je već u septembru postavio poslanička pitanja Šta obuhvata remont Azotare i Da li će Azotara po završetku remonta i dalje zagađivati pančevački vazduh, na koja je odgovor stigao tek 7. novembra. Nezadovoljan dobijenim odgovorima, koji se nalaze u prilogu ovog dopisa on je u utorak, 25.novembra ta pitanja ponovio:

    „Šta tačno obuhvata remont Azotare?“ „Da li fabrička postrojenja Azotare neće više zagađivati vazduh nakon pokretanja proizvodnje posle remonta?“ “Kakvu poruku država šalje građanima ako ne poštuje i ne primenjuje sopstveni Ustav i međunarodne sporazume na čije odredbe se obavezala?“

    „Pančevci su preživeli pokretanje proizvodnje u Petrohemiji, jer je nakon otklonjenog kvara na opremi postrojenje pokrenuto tek četvrti dan. Prema dobijenom odgovoru na poslaničko pitanje uskoro bi trebalo da usledi pokretanje proizvodnje u još starijoj fabrici – Azotari. Pančevci su ponovo zabrinuti zbog toga i pitaju da li su pred njima opet bučne noći bez informacija, zbog prebacivanja nadležnosti s jednih na druge i neispravnog gradskog monitoringa, zbog odbijanja rukovodstva Azotare da se oglasi u javnosti?“

    Za sve dodatne informacije možete kontaktirati predsednicu Gradskog odbora Zelenih Srbije u Pančevu, Violetu Jovanov Peštanac na telefon broj 064-264-0055 ili na broj 064-866-2065.