• Poslanici Zelenih Srbije zaštitnici ekoloških prava građana u parlamentu Srbije

    Narodni poslanici Zelenih Srbije Ivan Karić i dr Ljubinko Rakonjac, danas su položili zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

    Poslanici Zelenih Srbije, obnoviće rad Zelene poslaničke kancelarije, kao oblika saradnje sa pojedincima, građanima i brojnim organizacijama u cilju odgovornog obavljanja svojih dužnosti i predstavljanja zelenih politika u parlamentu, kao i dalje demokratizacije našeg društva. Zeleni poslanički forum će, takođe, obnoviti rad. Zeleni forum će ostati jedino mesto u Skupštini gde će moći da se čuje poslednja reč tehnologije, ekoloških inovacija, prednosti zelene i cirkularne ekonomije, organske proizvodnje, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

    U Zelenoj poslaničkoj kancelariji delovaće i zeleni stručni aktivi mladih koji će neposredno raditi na oblikovanju javnih politika. Narodni poslanici Zelenih Srbije nastaviće da deluju kao svojevrsni „zeleni ombudsman", zaštitnik ekoloških prava građana u parlamentu.

    Pozivamo sve pojedince, građane i mlade ljude koji dele zelene vrednosti i ideje da se jave zelenim poslanicima i da zajedno učestvujemo u radu i delovanju Narodne skupštine Republike Srbije.