• Napredna obuka za Eko edukatore "Zelena strana grada"
  16-18.09.2016.


  Pokret gorana Novog Sada organizuje naprednu obuku za Eko edukatore "Zelena strana grada", od 16. septembra do 18. septembra 2016. godine u Novom Sadu, sa ciljem unapređenja kompetencija 20 mladih koji već imaju određen nivo znanja o prirodnim i kulturnim vrednostima 5 parkova Novog Sada. Rok za prijavu je produžen i otvoren je za sve mlade osobe koje poseduju osnovna znanja o novosadskim parkovima.

  Obuka se realizuje u okviru projekta "Upoznaj zelenu stranu Novog Sada" sa ciljem da se obogate i unaprede programi neformalnog obrazovanja za mlade potrebnih za aktivno uključivanje mladih u društvo, zapošljavanje i dalje obrazovanje, kroz kvalitetne programe neformalnog obrazovanja i omladinskog rada koji prate potrebe mladih. Već treću godinu zaredom projekte "Zelena strana grada" podržava Grad Novi Sad - Gradska uprava za sport i omladinu, a realizuje Pokret gorana Novog Sada uz stručnu pomoć JKP "Gradsko zelenilo" i u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada.

  Na naprednu obuku "Zelena strana grada" mogu da se prijave mlade osobe od 18 do 30 godina koje žive/borave na teritoriji Grada Novog Sada i zainteresovani su da steknu znanja i veštine potrebne da vode i animiraju grupe mladih (prvenstveno srednjoškolce i studente), koji organizovano posećuju parkove Novog Sada a poseduju određena znanja o novosadskim parkovima. • Obuka će učesnicima omogućiti da unaprede znanja i veštine iz sledećih oblasti:

  Prirodne i kulturne vrednosti 5 parkova Novog Sada
  Vođenje grupe mladih i metode rada sa mladima
  Timskog rada
  Tehnike animacije u turizmu

  i da praktično primene stečena znanja i iskustva kroz:

  Kreiranje i realizaciju edukativnih progama pod nazivom "Upoznaj zelenu stranu Novog Sada" u 5 parkova Novog Sada u kojima će voditi grupe mladih (studenata Univerziteta u Novom Sadu).

  Rok za prijavu je produžen, ostalo je još nekoliko slobodnih mesta a formular za prijavu se može skinuti sa sajta Pokreta gorana Novog Sada (www.pokretgorana.org.rs ). Obuka je celodnevna i obavezno je prisustvo sva tri dana.

  Svi učesnici će nakon selekcije dobiti detaljan plan obuke, a tokom trajanja obuke učesnicima je obezbeđen ručak i osveženje, a nakon obuke svi učesnici će dobiti i sertifikat.

  Za sve dodatne informacije, kontaktirajte Tamaru Anđelović (060/0361 867) ili Dušicu Milenković (060/0160-902) ili na adresu office@pokretgorana.org.rs

Povratak na početnu stranu