• Obeležavanje zelene nedelje


    Povodom ZELENE NEDELJE 2015. godine, koju Delegacija EU obeležava brojnim aktivnostima širom Srbije, EU INFO POINT NOVI SAD, organizuje događaje kojima želi da podstakne građane da preuzmu aktivnu ulogu u zaštiti životne sredine i održivog razvoja.

    - 05. jun, 10.00 - 13.30 Skupština APV, Seminar za nastavno osoblje osnovnih i srednjih škola Vojvodine, na temu " RECIKLAŽA - STANDARDI I ISKUSTVA EVROPSKE UNIJE I PRIMENA U ŠKOLSKIM SREDINAMA. Tom prilikom, učesnici će se upoznati sa regulativama i standardima Evropske unije, iz oblasti zaštite životne sredine i recikliranja. Takođe, biće im predstavljena i praktična rešenja kao i primeri dobre prakse iz EU i Vojvodine koji se mogu primeniti u njihovim školama.

    - Foto takmičenje za učenike srednjih škola Vojvodine "Moj eko selfi". Učenici treba da pošalju "Selfi" fotografiju, koja nam oslikava način na koji provode slobodno vreme u prirodi - u parku, na jezeru, reci, ili negde drugo. Takmičiće se samo oni učesnici na čijim fotografijama se jasno vidi njihov zaštitnički i blagonaklon odnos prema prirodi.

    Fotografije poslati na officens@euinfo.rs, do 12. juna, a nagrade za tri najbolje fotografije su vaučeri u iznosu od 2.000 i 3.000 dinara, namenjeni za kupovinu knjiga. - 06. jun, 11.00 do 12.00, Obeležavanje Zelene nedelje 2015. u Katoličkoj porti u Novom Sadu. EUIP će organizovati veliki plesni performans (flash mob), te pozivamo sve građane da nam se pridruže i subotnje prepodne provedu plešući sa nama.