• Završetak radova na Glavnom kolektoru Kula – Vrbas za 60 dana


    Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković obišla je danas završne radova na izgradnji Glavnog kolektora Kula – Vrbas, u kojima živi ukupno 86.500 stanovnika. „Glavni kolektor Kula – Vrbas je od velikog značaja, ne samo sa stanovnike ove dve opštine, već i izuzetno značajan projekat za oblast zaštite životne sredine. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine potpisalo Ugovor o završetku izgradnje glavnog kolektora Kula-Vrbas i time obezbedilo ukupno 106 miliona dinara za završetak radova na Glavnom kolektoru“, rekla je tom prilikom ministar Bogosavljević Bošković. Bogosavljević Bošković se osvrnula da je ovo završetak izgradnje pete i poslednje faze kolektora, čime se omogućuje priključenje stanovništva opštine Kula na glavni kolektor, a time i na Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda u Vrbasu, koje se finansira iz pretpristupnih sredstava Evropske unije.

    „Evropska unija finasira izgradnju Centralnog postrojenje za preradu otpadnih voda u Vrbasu u vrednosti od oko 12,2 miliona evra i pored toga obezbedila je sredstva u iznosu od 2,1 milion evra kao tehničku pomoć za pripremu tehničke i tenderske dokumentacije“, naglasila je ministar.

    Ugovor o izgradnji pete faze je potpisan još 2010. godine, a radovi su obustavljeni 2011. godine i od tada su u prekidu. Radovi zvanično počinju danas, a treba da se završe u roku od 60 dana. Nakon obilaska ministar Bogosavljević Bošković održala je sastanak sa predstavnicima opština Kula i Vrbas.

    Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine