• Opština Vrbas objavila tender za ESCO projekat u javnoj rasveti

  Opština Vrbas objavila je tender za ESCO projekat unapređenja energetske efikasnosti u javnoj rasveti. ESCO koncept koristi finansijske uštede u tekućim rashodima usled smanjenja potrošnje energije i smanjenim troškovima za održavanje da plati ESCO kompaniji za investiciju, usluge i finansiranje energetski efikasne javne rasvete.

  Predsednik opštine Bratislav Kažić i njegov tim su odabrali ESCO koncept pošto omogućava najbolju vrednost za novac i izabrana privatna kompanija preuzima ugovornu odgovornost za sprovođenje, učinak i finansiranje energetski efikasne javne rasvete, objavljeno je na sajtu Regionalnog programa energetske efikasnosti za Zapadni Balkan.

  REEP je finansira EvropskA Komisije kroz Investicioni okvir za Zapadni Balkan i implementira ga Evropska banka za obnovu i razvoj u saradnji sa Sekretarijatom Energetske zajednice. Program podržava nekoliko opština u Srbiji za pripremu tendera za investicije u energetsku efikasnost finansirane od strane ESCO kompanija (Energy Service Companies), uključujući tender u Vrbasu.

  Javni poziv i tenderska dokumentacija su dostupni na srpskom i engleskom jeziku na portalu javnih nabavki,
  kao i na internet prezentaciji opštine Vrbas.

  Izvor: E-kapija