• Počela izgradnja vetroparka u Kuli


  Kompanija MK Fintel vind (Wind) sapoštila je danas da je započela je izgradnju vetroparka u blizini Kule, u koji će biti investirano 15 miliona evra. Ukupna snage vetroparka biće 9,9 megavata, a završetak radova se očekuje do 31. oktobra 2015. godine.

  Vetropark koje se sastoji od tri vetrenjače visine 178 metara, proizvodiće 27 miliona kilovat sati struje što je dovoljno za potrebe blizu 8.000 domaćinstava. Kompanija MK Fintel vind, zajednička kompanija italijanske kompanije Fintel energija (Energia) i MK grupe iz Srbije, će investicijom u vetroparka kod Kule, omogućiti otvaranje oko 50 novih radnih mesta u Srbiji.

  Najavljeno je da će uskoro početi izgradnja još jednog vetroparka, vrednosti 11 miliona evra, u okolini Vršca koji će strujom snabdevati 5.500 domaćinstava. "Nakon nekoliko godina čekanja neophodnih dozvola, izražavamo zadovoljstvo što će ova investicija biti realizovana u Srbiji, koju smatram svojim drugim domom", rekao je Ticijano Djovaneti (Tiziano Giovanetti), izvršni direktor kompanija Fintel energija i MK Fintel vind.

  Djovaneti je najavio i druge projekte i rekao da je veliki broj stranih investitora zainteresovan za partnerstvo u tim projektima.

  Kompanija MK Fintel vind, osnovana 2007. godine, razvija projekte za korišćenje energije iz obnovljivih izvora snage 300 megavata, navodi se u saopštenju.

  vln/šm

  Izvor : (Beta)