• Uskoro počinje 12 .„Novosadska jesen“  Od 20. do 24. oktobra ove godine, održaće se 12. NOVOSADSKA JESEN - jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada. Manifestaciju podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za privredu.

  12. „Novosadska jesen“ će ove godine imati 5 izložbi:


  3 stalne izložbene celine:

  - izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu
  - izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane
  - izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata

  i 2 tematske izložbe:

  izložbu fotografija “Eko foto 2015”
  izložbu “Retrospektiva 6. Salona pejzažne arhitekture”.

  „Novosadska jesen“ se organizuje po 12. put i postala je tradicionalna novosadska manifestacija zahvaljujući odličnoj saradnji sa više od 230 izlagača na manifestaciji - najvećim proizvođačima i uvoznicima cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođačima meda i zdravstveno-bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata. Više od 70 hiljada zadovoljnih posetilaca tokom pet dana trajanja manifestacije su takođe pokazatelj koliko je “Novosadska jesen” zanimljiva našim sugrađanima, a posebnu zahvalnost dugujemo medijima koji redovno najavljuju i svakodnevno prate sva događanja na manifestaciji.

  S obzirom da je jedna od prioritetnih tematskih oblasti ovog konkursa zaštita zemljišta, a da je Organizacija Ujedinjenih Nacija na svojoj 68. Generalnoj skupštini proglasila 2015. godinu za Međunarodnu godinu zemljišta, Pokret gorana Novog Sada je u saradnji sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo došao na ideju da ove godine tema ekološke manifestacije “Novosadska jesen” bude “MEĐUNARODNA GODINA ZEMLjIŠTA 2015”. Tokom pet dana trajanja, planiramo da održimo predavanja i radionice, kako za stručnu javnost, tako i za predškolce i učenike osnovnih i srednjih škola.

  Jesen je pravo vreme za sadnju!