• U subotu odnošenje PET ambalaže  • Vrbas, 25.01.2017
    – Prva ovogodišnja akcija odnošenja PET ambalaže iz domaćinstava u Vrbasu, ekipe PJ „Čistoća“ obaviće u subotu, 28. januara.

    Akcija će početi u sedam sati ujutro, pa je potrebno da sugrađani do tog vremena providnu plastiku spakuju u tipizirane vreće i ostave ih ispred svojih kuća. „PET ambalaža zauzima veliki deo u našem kućnom otpadu, a na taj način i na gradskoj deponiji, zato je veoma važno da odvajamo ovu vrstu otpada u tipizirane vreće ili žičane kontejnere jer je to prvi korak u procesu reciklaže. Na taj način pomažemo prirodi i doprinosimo zdravijoj životnoj okolini. Plastične boce se, praktično, nikada ne mogu razgraditi u prirodi, ali se mogu ponovo preraditi i iskoristiti“, poručuju u PJ „Čistoća“.

    Komunalci će, u zavisnosti od sakupljenog otpada, korisnicima usluga ostaviti nove džakove za narednu akciju prikupljanja PET-a. Stanovnici stambenih zgrada imaju mogućnost da PET odlažu u 85 rešetkastih kontejnera.

    Ove godine PET ambalaža iznosiće se po istom rasporedu kao i prethodne. Prva subota u mesecu rezervisana je za sela, a poslednja za odnošenje plastike iz grada.

 

Povratak na početnu stranu