• Tetra Pak imenuje novog generalnog direktora za jugoistočnu Evropu

    Beograd, 25. jul 2016. – Tetra Pak®, svetski lider u rešenjima za preradu i pakovanje hrane, nedavno je postavio g. Frančeska Faelu (Francesco Faella) na mesto novog generalnog direktora poslovanja kompanije za oblast jugoistočne Evrope. Frančesko će tako zameniti Mariju Krasilovec (Maria Krasilowez), koja je prešla na novu poziciju u globalnoj organizaciji Tetra Pak.

    Sa svojih 20 godina radnog iskustva u industriji ambalaže namenjene prehrambenim proizvodima, Frančesko na ovo radno mesto stupa sa sobom donoseći bogato iskustvo u rukovođenju i operativnom upravljanju. Budući da poseduje master poslovne administracije za rukovodioce i master elektrotehnike, on je svoje radno iskustvo stekao kako u oblasti razvoja i upravljanja proizvodima, marketingu i prodaji, tako i u oblasti tehnike.

    Pre preuzimanja nove pozicije u regionu jugoistočne Evrope, Frančesko je bio na brojnim rukovodećim mestima u Tetra Paku, od kojih među poslednje spadaju mesto direktora Sektora za portfelj klastera za Evropu i centralnu Aziju, kao i mesto direktora Sektora za proizvode u globalnoj organizaciji kompanije.

    „U poslovnom okruženju koje pruža sve veće izazove, za nas je i dalje imperativ da obezbeđujemo takva rešenja za ambalažu i preradu hrane koja će biti u skladu sa najvišim standardima bezbednosti namirnica. Verujem da Tetra Pak može imati ključnu ulogu u snabdevanju proizvođača namirnica i napitaka takvim proizvodima i uslugama kojima će doprineti njihovoj uspešnosti. U saradnji sa postojećim i novim klijentima, mi ćemo širiti posao i grabiti nove prilike. Veoma sam uzbuđen i čast mi je što preuzimam na sebe ovu novu ulogu i unapred se radujem što ću biti na kormilu budućeg rasta i razvoja kompanije u regionu jugoistočne Evrope“, izjavio je Faela.

    Frančesko Faela će svoju novu poziciju obavljati iz Beograda, a vodiće poslovanje svih četrnaest tržišta kompanije u regionu jugoistočne Evrope, od kojih su najveća Srbija, Grčka, Hrvatska i Rumunija.