• „SuperBus“ radionica u Beogradu — Naš Taš čist je baš!    Fondacija SOS Dečija sela Srbija će u okviru projekta „SuperBus“, koji sprovodi zajedno sa kompanijom Vip mobile, održati besplatnu ekološku radionicu za sve zainteresovane mališane u parku Tašmajdan, pored spomenika Desanki Maksimović, u sredu 26. avgusta u trajanju od 17 do 19 časova.

    Cilj radionice jeste da se kod dece podigne svest o značaju očuvanja životne sredine, kao i da naši najmlađi kroz različite senzo-motorne i kreativne aktivnosti nauče više o ekologiji. Svi sadržaji će biti prilagođeni različitim uzrastima dece koja će učestvovati u aktivnostima, sve sa ciljem da se kroz igru i na neformalan način prenesu poruke o značaju očuvanja prirode. Radionica će se odvijati simultano na tri štanda, koja obuhvataju „Kutak za najmlađe“, „Kreativni kutak“ i „Energetski kutak“, dok će deca imati mogućnost da odaberu u kojim aktivnostima žele da učestvuju. Tokom svih aktivnosti edukatori će razgovarati sa decom na temu ekologije i zdrave životne sredine, ali i deliti sa mališanima iskustva o tome kako da se ponašamo u prirodi i kako da čuvamo istu, počevši od parka u kome volimo da se igramo.

    Projekat „SuperBus“ je pokretni centar za rad sa decom, koji kroz igru i kreativne sadržaje sprovodi psiho-socijalne i edukativne radionice i svojim radom promoviše načela jednakih šansi i važnost poštovanja pravila, ali takođe pomaže deci da razviju samopoštovanje, toleranciju i osećaj za pravdu. Uz podršku kompanije Vip mobile, tim ,,Super Bus’’ svakodnevno radi na animiranju javnosti i podsticanju pozitivnih promena u lokalnoj zajednici, kao što su partnerstva, ali i umrežavanje institucija i organizacija koje brinu o deci i porodici u 10 opština i gradova u Srbiji.

    Fondacija SOS Dečija sela Srbija je, u proteklih 10 godina, kroz različite programe podrške pomogla 3.500 dece, mladih i njihovih porodica u Beogradu, Nišu, Kraljevu i drugim mestima. Kontakt osobe za sve dodatne informacije su Maja Simić, koordinator ERP projekta (maja.simic@sos-decijasela.rs ) tel: 064 898 18 41, i Miloš Tomaš, edukator projekta SuperBus (milos.tomas@sos-decijasela.rs ) tel: 064 8981 833 i na www.sos-decijasela.rs.