• Šire se zelena ostrva u Beogradu

    Beograd, 8. jul 2016 – Kompanija Delez Srbija zajedno sa operaterom za ambalažni otpad Sekopak, nastavlja širenje Eko ostva i u okviru Maxi supermarketa. Prva dva mini Eko ostrva su postavljena ispred supermarketa u Bulevaru Zorana Djindjica 44 i ulici Mirijevski venac 23. Kupci imaju mogućnost da svoj privatni razvrstani ambalažni otpad (karton, papir, PET, tetrapak i staklo) odlože u, za to posebno obeležene posude i tako pokažu visok nivo svesti o važnosti zaštite životne sredine. Delez Srbija preuzima odgovornost da se ovako sakupljen otpad reciklira, bez bilo kakve finansijske nadoknade.

    “Postavljanje mini Eko ostrva je nastavak uspešne saradnje izmedju Sekopaka i kompanije Delez Srbija. U toku prošle godine kao početak naše saradnje postavili smo velika Eko ostrva ispred 5 Tempo hipermarketa u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Mi smo veoma ponosni na ovaj projekat kao i na sve dosadašnje projekte, jer se na taj način postižu bolji efekti sakupljanja amblažanog otpada.U 2015 godini zajedno sa svojim partnerima, javno komunalnim preduzećima i privatnim reciklažnim centrima na reciklažu smo predali 39,7 odsto ambalaže koju je privreda u okviru Sekopakovog sistema pustila u promet, čime smo prevazišli nacionalni plan ”, izjavila je generalna direktorka Sekopaka Violeta Belanović Kokir

    „Zaštita životne sredine je jedan od najvažnijih stubova poslovne strategije održivog razvoja kompanije. Ponosni smo na činjenicu da smo u toku prošle godine reciklirali 7759 tona različitog otpada od čega je 6410 tona amalažnog. Nastavićemo da gradimo lidersku poziciju na polju održivog razvoja i zaštite životne sredine u sektoru trgovine jer to za nas ne predstavlja trošak već iskrenu briga o budućim generacijama. Uvereni smo da ćemo zajedno sa našim kupcima doprineti da Srbija napreduje u ostvarivanju svetskih ekoloških standarda“, rekao je Nikola Papak, menadžer komunikacije održivog razvoja u Delez Srbiji.